Vi har mycket att tacka för – Skåne klarar sig bättre

| 18 april, 2020

Vi som bor i Skåne har mycket att tacka för, även om krisen är långt ifrån över än. Mitt i oron upplever ändå jag ett slags nytt lugn. Skåne agerade annorlunda och det har en god effekt. Det räcker långt för många som är rädda både för sin egen del och nära och käras. Men krisen är långt ifrån över. Det gäller att orka fortsätta mot viruset.

Sorgen är ändå påtaglig. Så många döda. I Sverige. Ett land fullt av liv som plötsligt tystnade. Kris på kris. Dagar av tomhet. Inga besök. Samtal som tystnat. Planer som får vänta. Favoritaffärren som inte längre finns kvar.

Surrealistiska debatter om vem som ska få leva och om vem som måste dö. Sjukvårdspersonal som tröstar och förklarar.

Covid-19 tycks komma närmare alla nu. Många är det som har en anhörig, vän, någon man känner flyktigt som insjuknat/avlidit. Hopp blandas med förtvivlan. Varje positiv nyhet kastas omkull av grafer som visar Sveriges höga antal i döda. Hårddata ingen kan blunda för.

När det är över kommer vi kliva ut i nytt Sverige. Med en ny syn på livet.

https://www.aftonbladet.se/a/K3mA2E


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp