Är SD ett en-frågeparti och ett parti man inte vill hålla i handen när det krisar?

| 19 april, 2020

Det beror på vilken kris. När migrationskrisdebatten rasade som värst, kriminaliteten, skjutningarna, våldtäkterna och förnedringsrånen stod högst på agendan, var det SD man satte sitt hopp till. Som parti hade de redan visat att de stod starka i frågor om trygghet/otrygghet och kriminalitet. Frågan är om det räcker?

Inget annat, förutom Covid-19 har påverkat vårt samhälle mer än migrationen. Förutom att den tränger undan och påverkar alla utgiftsområden i statsfinanserna har den stor påverkan på samhörigheten, tilliten och samhällsgemenskapen.

M och KD har gjort sitt bästa för att ta över SD s frågor. Väljarnas svar på det har varit blandade men många såg innan Covid-19 en möjlighet till att ett nytt konservativ block skulle bildas. Även partierna själva. Nu har dock tonen ändrats. Framför allt har M börjat markera mot SD.

Som Anna Dahlberg påpekar, ”det var länge sedan det gick att separera invandring från andra sakfrågor, såsom jobben eller skolan. Även den ekonomiska krisen kommer att färgas av det nya land som Sverige har blivit.”

Dahlbergs analys har onekligen bäring just nu men frågan är om det håller i längden. Allt kommer handla om och landa i om övriga partier förstått hur viktig SD s kärnfråga är för väljarna. Även den har påverkat Sverige i grunden.

https://www.expressen.se/…/vem-vill-halla-jimmie-akesson-i…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: