Den twittrande polisen och Alex Schulman

| 20 april, 2020

YB Södermalm är polis och twittrar om sin vardag. Han är omåttligt populär bland sina följare. Han twittrar ärligt och öppet om polisens arbete. Och om sina möten med människor som lever utanför samhället. För några dagar sedan skrev Victor Adolphson, som den här polisen heter, om sitt möte med några av stadens missbrukare:

”Pratar med våra missbrukare i en park. Försöker få dom medvetna om fysisk distansering. -Ni sitter tätt. Många av er är i riskgruppen. Ni kan fara rejält illa. -Ah, fan, du har rätt. Tack hörru. De flyttar lite på sig från varandra. Samtidigt som en cigg går runt mellan alla.”

https://twitter.com/yb_sodermalm/status/1252222480594370560…

Victor är en polis som bryr sig. Det är därför han påminner missbrukarna om Cov-19 samtidigt talar hans text om för oss hur sårbara dessa människor är. De är aningslösa, kanske struntar de i viruset helt och hållet. Förmodligen. Som missbrukare och med livet på gatan lever du ständigt med döden runt hörnet. Vad gör då ett virus för skillnad? Men för Victor spelar det roll. Det är därför han påminner dem.

Det här uppskattas dock inte av Alex Schulman som använder sin blogg på Expressen för att skriva om det:

”Victor Adolphson heter polisen som har det här Twitter-kontot. Jag har sett honom några gånger när han är gäst på Nyhetsmorgon, och jag tycker han verkar vettig och schysst. Men jag har så svårt för de här typen av inlägg, där de utsatta i samhället blir till innehåll i en feed”, skriver Schulman.

Jag undrar. Vad exakt är det Schulman har svårt för? Verkligheten? Har Schulman brytt sig tidigare? Leder inte i sådana fall hans eget bloggande till en slags feed? Eller handlar det om hans eget dåliga samvete. Jag har nämligen svårt att tro att han själv ens ägnar dessa trasiga människor ett ögonkast.

Av respekt för den twittrande polisen ser jag gärna att vi hörsammar det han skriver till sina följare på twitter. Han vill inte ha en ”massa nedsättande kommentarer om Schulman. Man kan ogilla honom cg inte hålla med. Men jag vill inte ha påhopp och tillmälen riktade mot honom. Tack.”

https://www.expressen.se/blogg/schulman/2020/04/219/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Den twittrande polisen och Alex Schulman

 1. Carl den 12

  Har Alex någonsin haft ett riktigt kneg ?
  Annat, än att skriva böcker och krönikor för VPK-anhängare i slaskpressen.

  Nyfiken Calle ifrågasätter i sådanfall hur man kan racka ner på Sveriges adel, utifall denna Schulman inte haft ett vanligt arbete som oss andra?

Kommentarer är stängda.