Likkistor skadade vid brand på Sankt Lars väg i Lund

| 20 april, 2020

Brandkåren i Lund Löddeköpinge Malmö och Burlöv larmades vid 00.30-tiden till en brand bakom en skolbyggnad på Sankt Lars väg I Lund. När brandstyrkan från Lund kom fram till platsen brann det ordentligt i någon form av sopförråd på baksidan av byggnaden. Branden hade spritt sig upp i ett ventilationsschakt och brandpersonal med en maskinstege släckte och rev ner ventilationsschaktet. Annan brandpersonal släckte den utvändiga branden med slangledningar.

När ytterligare resurser kom till platsen skickades rökdykare in i källaren som inhyste ett förråd för begravningsbyrån Fonus. Rökdykare tog sig även i i skolan för att efter släcka och ventilera ut brandrök. Vid 02-tiden var det mesta av branden släkt men rök fans fortfarande kvar i både källaren och skolans lokaler. Vad som orsakat nattens brand är oklart men för ett års tid sedan brann en bil på samma ställe.

Pppress


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •