Misstänkt anlagd brand på gymnasium i Lund

| 20 april, 2020

Strax efter midnatt natten mot måndag utbröt en brand på Consensum Gymnasium i Lund. Inre befäl på räddningstjänsten Syd Mattias Sköld berättar att det var en rätt rejäl brand i källaren. Branden har sedan via ventilationen spridit sig och skolan har fått rökskador. Branden spred sig också till en lagerlokal tillhörande en begravningsbyrå och brandskadade ett 30-tal likkistor. Enligt uppgift var branden under kontroll vid två-tiden på natten men det är en spridning inne i konstruktionen av mindre konstruktionsbränder och räddningstjänsten letar nu efter dem.

Räddningstjänsten meddelade vid fyra-tiden att de var klara på platsen, men en bil stannar kvar för att bevaka brandplatsen så inte branden blossar upp igen. Polisen finner i nuläget ingen naturlig orsak till branden som ska ha startat i ett soprum på gymnasiet så de rubricerar branden som mordbrand. Enligt uppgift ska ingen ha skadats vid branden. Så nu återstår det för polisen att utreda vad som orsakat den för att sen kunna söka efter en gärningsperson.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/skola-i-lund-i-brand
https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-30-tal-likkistor-forstorda-efter-brand/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •