Och sÄ har vi Linda Snecker ?

| 22 april, 2020

Vad ska man kalla det hon twittrar om: Snillet som spankulerar? Nu har hon lika sjÀlvklart som alltid twittrat ut: 

“Terrorister med jihadistisk övertygelse beskrivs aldrig som ”ensam galning” utan nĂ„gon som har stort kontaktnĂ€t med andra jihadister. Samma kontakter som högerextrema gĂ€rningsmĂ€n alltid har, men det nĂ€mns sĂ€llan.”

https://twitter.com/lindasnecker/status/1252514956924325889

Vafalls? Är det en rebus mĂ„hĂ€nda? Vad menar mĂ€nniskan? Det Ă€r sĂ„ urbota dumt att tiden stannar. Och vad Ă€r poĂ€ngen? Förutom att krysta fram nĂ„got om högerextremism? Utan att kunna leda nĂ„got i bevis framstĂ„r hennes twitterinlĂ€gg som ett försvar för jihadister. 

Akilov var en ensamvarg som aldrig hade trÀffat nÄgra jihadister, men det spelar förstÄs ingen roll för Snecker. Inte heller att bÄde jihadism och högerextremism de senaste Ären faktiskt adresserats av bÄde SÀpo och ute i Europa. 

Men det Ă€r vĂ€l som vanligt, det gĂ„r bra nĂ€r de “goda” sprider desinformation men nĂ„de oss andra om vi skulle ha skrivit samma sak. DĂ„ hade vi fĂ„tt springa gatlopp, bli uthĂ€ngda och förpassade ut i kylan. 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi Àr tacksamma för stora sÄvÀl som smÄ donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintÀkter, lÄsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjÀlper oss att kunna fortsÀtta vÄrt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vÄr ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp