Siyad Abdullahi: Coronadöden har tagit många av mina vänner

| 22 april, 2020

Vi som drabbats delar sorgen men våra berättelser och upplevelser skiljer sig åt beroende på vilka vi är och var vi bor, skriver Siyad Abdullahi från Tensta.
Foto: ALI LORESTANI/TT

“Mitt i sorgen så kryper en bekant känsla fram. Känslan av att vara bortglömd, att många kanske inte bryr sig. Känslan av löften som ställs ut men som sen inte infrias. Alla som bor i ett område som är fattigt vet vad jag menar, skriver Siyad Abdullahi.

De senaste veckorna har varit som att leva i en dröm, eller kanske ska jag säga mardröm. Coronan kom till Sverige och den kom till Tensta, där jag bor. Den kom och tog många av mina vänner ifrån mig. Ifrån deras familjer. Hela världen lider, hela Sverige lider och många har förlorat någon nära. Vi som drabbats delar sorgen men våra berättelser och upplevelser skiljer sig åt beroende på vilka vi är och var vi bor.”

Läs vidare i Expressen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *