Sprängning i Västra Kattarp i Rosengård, Malmö under natten till onsdagen

| 22 april, 2020

Det sprängs lite överallt i Sverige trots Coronakrisen. Eller är det kanske tack vare smittan som det sprängs så mycket nu?
Nattens andra sprängning som media rapporterat om hände i Malmö, i villaområdet Västra Kattarp i Rosengård. Det var vid två-tiden under natten till onsdagen som polisen fick larm om att det sprängts från flera inringade. När polisen kom på plats spärrades ett stort område av. Och de kallade även in nationella bombskyddet till platsen. När de undersökt platsen kunde de konstatera att något exploderat.

Enligt polisen ska det ha varit en mindre explosion. Men de är fortfarande osäkra på vad det var som exploderade. Ingen ska ha skadats vid sprängningen och polisen har ingen misstänkt eller gripen för dådet.
Polisen ska också ha spärrat av ett område på Ystadsvägen då det hittats ett misstänkt föremål på eller invid vägen. Nationella bombskyddet ska också undersöka detta föremål. Om detta har gjorts och vad den undersökningen gett meddelar polisen inget om. Inte heller i detta ärende finns någon misstänkt eller gripen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/larm-om-villaexplosion-i-malmo
https://www.expressen.se/kvallsposten/larm-om-explosion-i-malmo-bombtekniker-pa-vag/