Sprängning vid flerfamiljshus i Stureby i södra Stockholm

| 22 april, 2020

Sverige blir bara tryggare och säkrare eller hur?
Speciellt när man hör om explosioner och sprängningar nästan dagligen. En sådan som inträffade strax innan midnatt i Stureby i södra Stockholm. Efter att polisen fått larmet så sändes så sändes minst tio patruller och flera ambulanser till platsen. Det sändes även en nationell polishelikopter till platsen. När polisen anlände så kunde de konstatera att det troligt vis var en så kallad banger som ställts på platsen och exploderat.

Polisen kunde konstatera att en fönsterruta hade krossats på en lägenhet men att ingen av de boende i lägenheten kommit till någon fysisk skada. Polisen tog föremålet som exploderat i beslag, men de ansåg inte att det behövde göras någon teknisk undersökning på platsen då de inte ansåg att där fanns några spår. Under natten visste polisen inte om det fanns någon hotbild mot lägenhetsinnehavaren eller inte. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse. I nuläget finns dock inga misstänkta för sprängningen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/explosion-vid-flerfamiljshus-i-stureby-fonsterruta-krossad