Annika Strandhäll, gör om gör rätt, det är min åsikt och den står jag för

Annika Strandhäll, du skriver om att vi ska se upp för dem som vill störta genusideologin. Du menar att på grund av Coronaviruset sker just nu en backlash för jämställdheten. Det vill säga en lakas motvilja mot jämställdhet och HBTQ och att våldet i hemmen ökar nu när vi tvingas isolera oss.

Jag håller med om att det på alla sätt är förskräckligt det som händer nu men jag har svårt att se vad genusideologin kan göra för att idag minska våldet i hemmen?

Ett annat ständigt återkommande problem är att genusläran, såväl i stunder av kris som i allmänhet, endast lyfter fram kvinnor på bekostnad av övriga grupper. Det är en av anledningarna till att du möter mycket kritik. Ser du inte själv bristen med det?

Du skriver också att ni, förmodar att du menar Socialdemokraterna, behöver fortsätta ”visa skeptiker och motståndare till jämställdhet att det inte är något mystiskt eller konstigt. Det handlar om att undanröja hinder för kvinnor så att de kan uppnå samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som män.”

Om du eller ni Socialdemokrater menade allvar skulle ni för länge sedan ha tagit tag i flera allvarliga problem kopplade till just kvinnor, flickor och pojkar.

Hur ser du/ ni exempelvis på könsstympning i Sverige?

Man får ju lätt känslan att det är viktigare för er att kvinnor i Iran får se herrfotboll. Säger inte att det också är viktigt men det ena ska väl inte utesluta det andra?

Och hur blir det med de religiösa och konservativa krafterna som tvingar hundratusentals kvinnor och barn att leva under hedersförtryckets våld i våra förorter?

Vad blir er första åtgärd där? Jag måste fråga eftersom du inte överhuvudtaget nämner det i ditt brandtal till text. Varför säger du inget om det? Det är i jämställdhetens namn märkligt.

Sedan har vi balkongflickorna och gruppvåldtäkterna mot flickor och barn? Hur tänker ni där?

Det om något borde väl falla under kategorin ”att undanröja hinder för kvinnor så att de kan uppnå samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som män.”

Och hur blir det med dem med en funktionsnedsättning? Behöver inte även de jämställdhet?

Du får förlåta mig, men jag har svårt att ta något av det du skriver på allvar. Istället får jag känslan av att du utnyttjar en situation för att proklamera en selektiv jämställdhet som inte stöter sig med en för er viktig väljargrupp.

Därmed lämnas de kvinnorna och flickorna åt sitt öde. Och hur ni ser på våldtäkter och dem med funktionsnedsättning vet vi redan. Det har ni Socialdemokrater upprepat talat om genom era undvikanden, politiska beslut och uttalanden.

Gör om gör rätt, det är min åsikt och den står jag för.

https://www.expressen.se/…/se-upp-for-de-som-vill-storta-g…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Annika Strandhäll, gör om gör rätt, det är min åsikt och den står jag för

 1. Genusmyndighet

  Förstår hon inte att hon har blivit degraderad och numera “arbetar” med pseudovetenskap?

  Svar
 2. Carl den 12

  Och här har vi något som krockar och skaver rejält !!!
  Det diskuteras genus och övertaget pojkar/män tar sig rätten över flickor/kvinnor.
  Har läst på, vet och kan allt om det pga personlig erfarenhet.
  Men, samtidigt så önskar ni ta emot fler och mer ensamkommande unga pojkar/män.
  Ni är så vilse i pannkakan man kan bli.

  Calle önskar att vi levde i ett samhälle och en värld där unga som äldre män tar hand om sina familjer, istället för att överge dom och lämna dom till sitt öde i deras hemländer.
  Att ni politiker ens överväger att ta emot fler flyktingar för allas säkerhet, är helt uppåt väggarna och strider emot alla mänskliga rättigheter mot eran egen ursprungliga befolkning.
  Alla sorters kriminalitet och nu även Corona kommer att bryta ner allt fler, som psykisk ohälsa, självmord och död mm.
  Att ni som sitter på makten och bidrar till detta inte inser det, bör vara straffbart !!!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *