Carolin Dahlman: Även statens pengar är skattebetalarnas

| 23 april, 2020

“För att minska kostnaderna har tjänstemännen kommit på den finurliga lösningen att i stället för att arbetslösa får kommunens försörjningsstöd ska de steg för steg flyttas till a-kassan via tidsbegränsade kommunala jobb där huvuddelen av lönen betalas av staten. Politiskt beslut om saken kommer i maj.

Men är problemet därmed ur världen? Nja. Det kanske blir finare siffror i en offentlig budget – men samtidigt tristare siffror i en annan. Subventionerade jobb betalas trots allt via staten, och även om dryga tio procent av a-kassan kommer från medlemsavgifter är det främst staten som betalar även den. Och vem från statens pengar ifrån…?”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *