Dramatisk video av terroristattack mot israelisk gränsvakt

| 23 april, 2020

En gränspolis skadades i en terrorattack på Västbanken på onsdagsmorgonen. En palestinsk terrorist körde på gränspolisen innan han gick ut ur bilen och attackerade honom med sax, skriver Jerusalem Post.

Attacken, fångades på en övervakningskamera, den visar hur terroristen accelererar och kör sin skåpbil direkt på polisen, som står på en upphöjd trottoar. Polisen kastas i luften och landar i asfalten. Terroristen försöker sedan sticka polisen med sax, men mannen lyckas hålla angriparen borta. Slutligen springer polisen från platsen medan andra poliser kommer springande.

Terroristen sköts ihjäl på platsen. Gränsvakten, en man i 20-årsåldern transporterades till sjukhus med skador som inte var livshotande. Terroristen identifieras som 25-åriga Mohammed Halsa från byn a-Sawahra. I skåpbilen hittade polisen en rörbomb som de tror att han tänkte använda i attacken. Det har varit många sådana bil- och knivattacker under de senaste åren, men det har skett få terrorattacker på Västbanken och Gaza i samband med den pågående coronapandemin.

Filmen på instagram

Källa: Miff


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: