SVT – det ständiga propagandaorganet

Många är vi som varnat för att SVT blivit ett propagandaorgan för regeringsmakten i Sverige. – Det kan kännas långt borta i tanken för många, nästan omöjligt att tro men det har pågår en diskussion bland politiker, journalister och medborgare om just detta där man argumenterar för att Public Service borde läggas ned eller bli fritt från politiskt innehåll.

När jag läser om UG:s granskning av SVT reportage om de apatiska barnen förstärker det min åsikt att SVT och även SR borde avkrävas större ansvar, eller att de helt avstår från politiskt innehåll. Det är för mig uppenbart att de inte klarar av att hålla sig sakliga till frågor som berör regeringsmakten, eller allra helst, den rödgröna politiken.

SVT har visat sitt propagandistiska tillvägagångssätt många gånger. Sommaren 2015 producerade SVT i jämn takt artkilar om hur välutbildade migranterna var som kom i hundratusentals. I en artikel från den 3 juni 2015 med rubriken ”Tusentals välutbildade flyr till Sverige” ljöd de om sanningen. SVT skrev bland annat: “Aldrig tidigare har så många välutbildade flytt till Sverige, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. In i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer. Antalet godkända civilingenjörer från utlandet har mer än fördubblats på bara ett år.

Svt

Det stämde inte något som Rebecca Weidmo Uvell uppmärksammade i Dagens Samhälle: “Det flödar inte in högutbildade till Sverige. Tvärtom – det flödar in lågutbildade just nu. Denna grupp är redan i dag kraftigt överrepresenterad i arbetslöshet och bidragsberoende och det hjälper inte att medier och myndigheter sprider myter om utbildningsnivåerna.”

Det börjar bli dags att på allvar diskutera framtiden för propagandaorganet public service. Kostnaden för kalaset är hiskliga summor som tvingas fram av skattebetalarna. Det duger verkligen längre med att säga de fyller fyller en viktig demokratisk funktion. Det är en syn man möjligen kan dela om man är rödgrön. För oss andra framstår kanalerna främst som propagandaorgan för just dessa partier. Det stannar inte där, de är också deras lierade i meningen att de aktivt försöker sopa allvarliga som begåtts under matten.

Använd skattebetalarnas surt förvärvade pengar för att stärka alternativ media, lokal och regionalmedia.

Svt

Expressen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •