20-åring häktad av SÄPO för ”ideologiskt motiverad brottslighet”.

| 24 april, 2020

Nu på fredagsmorgonen blev en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för två dåd som utreds av Säkerhetspolisen. Det ena handlar om en mordbrand på en minkfarm Sölvesborg och det andra om stämpling till allmänfarlig ödeläggelse i Nacka. Mannen har suttit anhållen på Kronobergshäktet där också förhör har hållits med honom. Enligt Säpo ska det handla om ”ideologiskt motiverad brottslighet”.
Vice chefsåklagare Henrik Olin på Riksenheten för säkerhetsmål sade till Nyhetsbyrån Siren: ” Mer än så kan jag inte säga om misstankarna i det här tidiga skedet.”
Enligt samma källa ska mannen hittills ha förnekar brott. Enligt häktningsframställan som lades fram nu på fredagsförmiddagen inträffade mordbranden i slutet av oktober förra året, samma natt som en minkfarm sattes i brand i Sölvesborg. När stämplingen till allmänfarlig ödeläggelse i Nacka ägde rum framgår inte av SVT:s artikel.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/misstanks-for-mordbrand-i-solvesborg-utreds-av-sapo?fbclid=IwAR1QW5CqGY3vffKlwKevsswOiOKzyehZq-tfxXoph8cHiXgFHx7HsPjrsDU

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •