”det är helt osannolikt med ett större sjukdomsutbrott i Sverige.”

| 24 april, 2020

Hm …

Anders Tegnell: “Att jag och även andra … har underskattat eftersläpningen och underskattat utvecklingen, det verkar ju, när man tittar bakåt, helt klart.”

FHM kanske skulle ha lyssnat på fler experter istället för att avfärda dem och kritiken som i allmänhet framfördes.

Den bortförklaringen duger inte under några omständigheter. Det är inte underligt att många faktisk finner det mer sannolikt att FHM försökt föra svenskarna bakom ljuset. Jag säger inte att man gjort det, men något skaver. Detta är inte ok.

Vetenskapsakademiens ständiga sekreterare skriver om FHM:s generaldirektör Johan Carlson. ”I en intervju med Svenska Dagbladet den 6 februari förklarade han att ” det är helt osannolikt med ett större sjukdomsutbrott i Sverige.” Den bedömningen kan ha bidragit till att Sverige saknade skyddsutrustning och virustester när pandemin vällde in över oss. Man skulle därför önska att generaldirektör Carlson blivit mer benägen att lyssna på andra röster. Det vore viktigt för folkhälsan.” https://sekreterarensblogg.wordpress.com/…/att-tolka-data-…/

https://www.svd.se/antalet-doda-av-covid-19-har-underskatta…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “”det är helt osannolikt med ett större sjukdomsutbrott i Sverige.”

 1. Dan Astrom

  Förda bakom ljuset?!
  Till och med de politiska MSM skriver om kylcontainrar och Globen för att lasta undan lik!? Är det normalt?! Kan någon som inte genomled digerdöden komma ihåg något liknande.
  Nä, både politiker och MSM är så fulla av lögner, troligen pågrund av sin enorma okunskap och vägran att lyssna på de som är skolade till sin proffesorstitel, inte hedersutnämnda för att dom håller med den sittande regeringen och dess lakejer.
  Sverige har nu mer åsiktspolis och att säga sin mening kan innebära frihetsberövande eller dryga böter!!!
  Svensk, vakna upp! Sverige är på väg att bli en Sovjetstat, ser ni inte det eller är det bara “Let’s dance” i roten på er?!

Kommentarer är stängda.