Johan Westerholm: Säkerhetspolisen allt mer uppmärksam på vapeninnehav

| 24 april, 2020

Säkerhetspolisen Foto: Creative Commons

En dom i Kammarrätten i Göteborg ger polisen rätt i sitt beslut att neka en man licens för två jaktvapen med ljuddämpare. Mannen menar Säkerhetspolisen har kopplingar in i den islamistiska miljön och anses därmed som olämplig för vapeninnehav.

En man i 40-årsåldern med syriskt ursprung ansökte om att få tillstånd att inneha två gevär och en ljuddämpare. Något som pollismyndigheten avslog. Som skäl för beslutet angavs att det i nuläget finns risk för att vapnen kan komma att missbrukas och att Polismyndigheten bedömer att mannen för närvarande inte kan anses lämplig som vapeninnehavare.  Förvaltningsrätten ansåg att Säkerhetspolisens uppgifter om en 42-årig man var för vaga för att dra in tillståndet att inneha vapen. 

Johan Westerholm

Läs mer på Ledarsidorna


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •