Vårdarbetare hånade av Schulmans när de firade med kaviarsmörgås på Sturehof

| 24 april, 2020

Expressens “högt ärade krönikör och bloggare” Alex Schulman måste väl ändå vara ute på rätt djupt vatten efter att hans bror Stureplansprofilen Calle Schulman postade ett inlägg på Instagram på måndag när de var tillsammans med Niklas Schulman, I inlägget där alla tre är på bild och där den “högt ärade krönikören och bloggaren” Alex Schulman ger långfingret åt kameran, medan Calle Schulman hånar vårdpersonalen med att skriva en kommentar ”Krig och epidemier och skit men fyra saker står starka oavsett: systrarna Schulman och Sturehof”.

Inte alls förvånande retade detta inlägg upp flera personer. En av dem skrev “Är på väg till sjukhuset för att arbeta, det känns som ett hån när jag ser er” varpå Calle Schulman skrev tillbaka ”Bäst du avföljer. Eller byter jobb”. Calle Schulmans kommentar fick föga förvånande hård kritik. En Instagramanvändare skriver ”Fult skrivet av dig. Skäms”, en annan skriver ”Rutten människa som skriver så till någon som jobbar i vården”. Calle Schulmans svar visar bara på vad det är för en person som uttalar sig när han svarar ”Någon som jobbar i vården. Hahah”.

En tredje Instagramanvändare frågar Calle Schulman ”Varför är du så respektlös mot vårdpersonal i dina kommentarer?
Då svarar Calle Schulman med att ”Skit får skit helt enkelt”.
Man frågar sig om någon av dessa Schulmans har något förstånd? Eller tror de att de att de gör sig roliga och intressanta med sådant tal samtidigt som de sitter och skryter med att de äter kaviarsmörgås på den exklusiva restaurangen Sturehof när människor ligger och dör på sjukhusen i staden?
Jag frågar mig om inte detta är typiska överklassfasoner från personer som är lika känslolösa som de är hjärndöda?

En annan upprörd användare frågar efter det utspelet, ”Får se om du e lika kaxig när du eller dina syskon eller dina barn ligger där i ett kylrum. Jag jobbar oxå med covidpatienter och din nedvärderande ton mot vårdpersonal irriterar mig. Om du visste hur sjuk du kan bli. Vill du bara ha en reaktion eller?”
När man sen läser Calle Schulmans svar på denna kommentaren så förstår man att han inte har “alla hönsen hemma”. Han skriver att användarens ton är ”obehaglig”. Och lite senare i diskussionen skriver Calle Schulman, ”Så då pratar du om mina barn i ett kylrum? Din jävla idiot.”

Så för Calle Schulmans del så går det bra att håna och göra narr åt dem som kämpar med att rädda liv, men när någon frågar om han skulle vara lika stursk om det var någon i hans egen familj som drabbats då är den en “jävla idiot”.
Senare i kommentarerna hävdar Calle Schulman att ”smittan SKA spridas i en lagom takt”. På detta får han en kommentar från en annan användare som frågar, ”Hur kan du säker veta i vilken takt detta sprids? Är du utbildad i epidemiologi eller har du annan aktuell medicinsk utbildning”. Efter detta anklagar han en användare som säger sig arbeta i sjukvården för att vara olämplig för sitt arbete på grund av sina kommentarer till inlägget.

Vad ska man säga annat än att det nog hade gynnat Calle Schulman och hans bröder om Calle tagit bort sitt inlägg när den första kommentaren kom om deras festande. Som lät så här, “Seriöst!! Vad beror erat sjuka beteende på? Är det ett behov av att höja er själva genom att försöka trycka ner andra.. om så är fallet är det en kortvarig effekt ni uppnår, vilket å andra sidan förklarar ert återkommande beteende. Har ni ett så stort problem med er egen självbild och självkänsla, är rådet att hålla er bort från sociala sammanhang tills ni fattar vad hyfs, humanism och medmänsklighet innebär. Att sprida ut er inre dynga tillför ingenting gott. Jag förstår dock att detta kan vara för stor och omfattande för bröderna Schulman att ta in.”

Men som sagt var tror man att man är ett högdjur i Stockholms inre kändiskrets så får man tydligen uppföra sig hur man vill utan att det kommer ut i de stora rikstäckande medierna. Då är man fri att uttrycka sig hur som helst utan att få repressalier för vad man skriver om andra. Jag kan bara säga att jag skäms för ditt uppförande Calle Schulman och jag hoppas att ditt uppförande också smittar av sig på restaurangen Sturehof så de förstår vilka “fina” kunder de serverar där. Jag hoppas också att ni alla tre blir portade på alla restauranger i Stockholm och i resten av Sverige, så man slipper se er sitta och skryta och håna dem som utför ett behjärtansvärt jobb för att rädda liv inom sjukvården.

https://nyheteridag.se/schulmans-han-fran-sturehof-till-vardarbetare-skit-far-skit-helt-enkelt/

2 tankar på “Vårdarbetare hånade av Schulmans när de firade med kaviarsmörgås på Sturehof

 1. Chrille

  Uttalas namnet ”Schulman” som ”Skulman”?
  Intressant isf, då skulor är grismat…

 2. Carl den 12

  Släktforska är det roligaste jag ägnat mig åt i hela mitt liv och så extra stolt över dessa giganter jag delar DNA med?

  Calle måste ändå förvarna för ev obehag vid släktforskning.
  När efternamnet Schulman dök upp, var det inte lika roligt längre, även om det är låååååångt bort?

Kommentarer är stängda.