Christopher Jarnvall: Asylpolitiken rullar på som vanligt

| 25 april, 2020

”Stängda” gränser påverkar inte asylpolitiken. Men eftersom andra EU-länder – till skillnad från Sverige – har stängt sina gränser inom unionen, samtidigt som flyget går på sparlåga globalt, är det betydligt svårare för migranter att ta sig hit. Detta skriver Expressen.

Migrationsverkets veckostatistik visar under april, att antalet asylansökningar ungefär är halverade jämfört med samma period 2019. Färre kommer från personer som reser in i landet. Detta enligt Migrationsverkets ledning.

Däremot kommer det in asylansökningar från människor som redan befann sig i Sverige när inreseförbudet trädde ikraft. Det kan handla om folk som har arbetat svart, nu har blivit av med jobbet och söker asyl i stället.”

Christopher Jarnvall

Läs vidare på NB Nyhetsbyrån


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •