Tino Sanandaji: Dödstalen ökar snabb, det står tydligt att vad man trodde var en platå var räknefel som inte justerade för eftersläpning.

| 25 april, 2020

Förra veckan sa FHM: ”Det börjar stabilisera sig på en lite lägre nivå än vi hade när det var som värst. Nu ligger vi på en nivå om cirka 60 avlidna per dag…vi kan nog räkna med att de här 60 nog kommer att stämma”

Vilket upprepades denna vecka: ”Vi vet att eftersläpningen inte är så stor. Om vi räknar bort de tre senaste dagarna så är det där vi ligger, på cirka 60”

Dessa dagar är redan uppe i 107 och ökar då eftersläpning innebär att vi fyller på från tre veckor sen. FHM gör sitt bästa i en svår situation, men har saknat statistik expertis att räkna rätt, de underskattar systematisk ökningstakten.

Svenska folket har en orubbad förtroende och accepterar att utlovad nedgång ständigt skjuts fram. Många vill gärna tro på budskapet, och inte ser något alternativ. Alltmer tyder dock på att flockimmunintet tar månader efter 25-50.000 döda

Det registreras fler döda dagligen i Sverige än i Danmark, Norge, Finland, Sydkorea, Taiwan, Singapore, Österrike, Schweiz, Estland, Lettland, Tjeckien, Australien och Nya Zeeland, och då menar jag inte inte per capita jämfört med varje enskild land, Sverige registrerar fler döda än dessa länder – sammanlagd.

Dessa länder har inte ”stängt ned i två år”, har inte militär på gator eller märkbart sämre ekonomi än oss. De följde en modern strategi WHO rekommenderade, kort lockdown för att få kontroll på smittan följd av teknologisk supression tills vaccin. De som tvärsäkert tror att detta var omöjligt förstår inte tekniken bakom, det har redan lyckats i månader.

Veckorna med karantän där det behövs är då marginellt mer stängda än Sverige idag, folk går ut, de flesta jobb fortsätter, man kan köpa takeout på restaurang osv, sen öppnar man gradvis igen. Om ni inte tror mig, titta på Norge och Danmark.

Det har dött officiellt 2150 i Sverige, troligen långt fler. Studier har motbevisat teorin att detta är överskattning. De är typisk äldre, men skulle levt flera år eller decennier till utan smittan.

Dödstal blir lätt abstrakt, men varje förlorad själ hade anhöriga som älskade dem. Det vore omoralisk av Sverige att kasta bort sina äldres liv lättvindigt, på basis av spekulativa teorier, slarviga kalkyler eller skräckpropaganda om andra länders strategi.

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

8 tankar på “Tino Sanandaji: Dödstalen ökar snabb, det står tydligt att vad man trodde var en platå var räknefel som inte justerade för eftersläpning.

 1. Lars J

  Det är väl bra att köttberget Orvar dör av, det lättar väl de konkursmässiga kommunernas ekonomi, plus att det blir lediga bostäder till behövande. Både Strandhäll och Andersson har ju påtalat att den åldrande befolkningen är det stora hotet i kommunerna. Att FMH inte har en aning om hur situationen för brukare och anställda i hemtjänst och äldreboende är verkligen skrämmande, skydda de äldre, jo pyttsan. En undrar om inte Sveriges strategi med pandemin är ett medvetet sätt att rensa ut de olönsamma.

  1. Peter Elmström

   Tino killgissar rätt så friskt, han som brukar vara förståndig. Med med ökad rädsla minskar intelligensen och då blir det många alltför snabbt dragna slutsatser grundat på ofullständiga och möjligen felaktiga data.

 2. Nikolay

  Lars, visst är det så. Regimen har i decennier velat bli av med sin egen befolkning, som blivit för dyr i drift, för att ersätta den av rotlösa hjon utan samband och kultur, som är lättare att manipulera. Tyvärr är kollektivmänniskan i regel för korkad för att fatta djupare planer såsom Kalergi, annars hade det gjorts revolution för många decennier sedan.

 3. Klokaankan

  Samma misstankar har jag också. Megafonen har varit aktiv länge. ATT VI SKA SKYDDA DE GAMLA, DÄRFÖR SKA ALLA HÅLLA SIG HEMMA, 2 m avstånd om du råkar på någon och tvätta dina händer. Säkert bra att minska smitta generellt.
  Men våra gamla kunde inte skyddas med dessa förslag. Okunnighet, långsamhet och byråkrati hos de som skulle leda arbetet är några av orsakerna varför ca 40 procent av döda är våra gamla. Tanken har funnits hos mig hela tiden att allt styrs av medvetna handlingar. Se till att gamla dör undan.
  Mycket pengar sparas på pensioner som staten får behålla, kommunerna får lediga bostäder till röstboskapen och äldrevården som var så kostsam minskas rejält. Kan ansvar utkrävas av politiker och tjänstemän?
  Våra äldre kunde ha skyddats om ledningen verkligen ville det! Testa all personal först av alla, skyddskläder vid alla kontakter med de gamla, organisera jobbet så att färre personal besöker de gamla.
  Allt detta har gjorts helt tvärt om. Därför har våra gamla dött . Personalen skulle inte testas, inga skyddskläder skulle de ha innan någon visade symtom, hur många som helst ( 15 ) personer kunde springa runt till en gammal människa per vecka. Dessutom en stor del av personalstyrkan är rekryterade från utanförskapsområderna där smittan är också mycket stor. Är någon annan än de ansvariga förvånade över resultatet? Skandalöst!

 4. Roy

  Men jämför du äpplen och äpplen nu eller blandar du Hej vilt?
  Har du tagit reda på vad andra länder har för dödstal på äldreboenden osv. Tycker inte dina analyser är särskilt vetenskapliga. Kom tillbaka när du har mer torrt på fötterna.

 5. Roy

  Fegis, går inte att kommentera. Dåligt ifall du vill bli trodd

  1. Karim

   Måste testa vårdpersonal så snart som möjligt annas ska bli katastrof.

 6. Carl den 12

  Tack, Tino för att du som få, kan kombinera både intellekt och känsla?
  Vi lever i ett extremt ålderssegrerat land där vi har ett kast kastsystem hur vi ser på både genus och ålder.
  Verkar mest som om vita, previligerade män tar sig rätten till högsta statusen, fast att dessa är så låg status man kan komma som människor.
  Skulle kunna utveckla det vidare om varför jag lägger skulden på dessa, men då blir inlägg alldeles för låååååångt.

  Calle är så paranoid att jag tycker mig se koppling till planerad död för våra äldre pga att nyanlända väljare behöver någonstans att bo.
  Det finns ju en gräns för hur snabbt byggbranschen kan bygga ut både bostäder och anstalter.
  Regeringen kunde heller inte se det komma, att dessa nysvenskar inte önskar slava inom vården, utan hellre drar in inkomst på annat privat tillvägagångssätt.
  Polis, ambulans, räddningstjänst och rättssystemet måste ju hållas sysselsatta 24 7 så dom varken har tid och ork att gå ut i strejk…………………….

Kommentarer är stängda.