Varför söker icke insatta migranter sig oftast till socialdemokrater?

| 26 april, 2020

En tanke som jämnt återkommer till mig och som jag inte längre kan vifta bort – hur kommer det sig att migranter som nyligen anlänt i landet, som varken kan behärska språket och ännu mindre vara insatt i svensk politik tycks ha full koll på vilka det är som är “nazis” och “rasister” ? Så snart man stigit av planet och/eller båten så kan man direkt peka ut partier och enskilda politiker som”rasister” – så som man redan gör i Sverige. Hela högerflanken (och främst SD) är rasister medan vänstern är guds gåva till mänskligheten (och i det här fallet till Sverige).

Det blev klart för mig när jag för några dagar sedan satt och skummade igenom en “debatt” (en ensidig sådan där migranten redan bestämt sig för att ha rätt) – där han med krokig svenska hade full koll på vilka “nazisterna” var och att socialdemokrater är Sveriges framtid. Han kunde absolut ingenting om politik och hade inga som helst argument förutom att S är vårt enda hopp. Han var så övertygad.

Vart får nyanlända migranter denna information ifrån? Är det från migrationsverket? Varför söker icke insatta migranter sig oftast till socialdemokrater? Hur kan de (som omöjligt är insatta i svensk politik) ha sådan “koll”? Hur vet man redan nere i Syrien vilka som är rasister inom svensk politik? Vem är direktlänken och hur sänds informationen ut? I vilken form sänds informationen ut?

Är det någon som är insatt i informationen som ges ut till nyanlända?

Att där finns sidor på arabiska som går ut på att sprida desinformation om högern är ett faktum – likaväl att Sverige sitter och marknadsför sig som ett bidragsland men kan inte skaka av mig känslan att där ligger mer i det..

Så många frågor men så få svar…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •