Adam Lundin: Det är ingen hemlighet att Sveriges hantering av pandemin är unik i hela världen

| 27 april, 2020

Det finns ingen lockdown. Restauranger och butiker har öppet, folk får samlas i grupper om 50 personer och man får röra sig fritt utan munskydd eftersom experterna påstår att man ändå inte skyddas av att använda dem. Man uppmanas att inte resa genom Sverige men i stort sätt får man helt enkelt bestämma själv hur man gör. Eget ansvar gäller.

Oavsett vad man tänker om detta så ser situationen i Sverige just nu ut såhär:
Man förväntas jobba som vanligt, även om det finns bekräftade fall av Covid19 i hemmet, och så länge man inte själv visar symptom.
Barn förväntas gå i skolan även om hela familjen ligger hemma eller på sjukhus med bekräftad Covid19, så länge de inte visar symptom.
Man förväntas stanna hemma i 2 symptomfria dagar, trots att man nu vet att det inte räcker med ett par dagar. Plus att FHM har ändrat riktlinjerna och man nu får jobba även om man har hostan kvar, om man har blivit av med andra symptom.
Föräldrar får inte hålla sina barn hemma för att skydda dem och sig själva, för att grundskolorna är öppna och skolplikt gäller. Är man i någon riskgrupp så får man hitta sin egen lösning.
Personalen som jobbar på äldreboende uppmanas jobba utan skyddsutrustning så länge det inte finns folk som visar symptom. Även när man får använda skyddsutrustning är man tvungen att återanvända den eftersom det råder stor brist i Sverige just nu.
På sjukvården gäller nu att folk som är 80+ får ingen hjälp att överleva, utan endast får morfin. Om man är 60+ och har underliggande sjukdomar gäller det samma. Det finns även andra yngre människor som inte får sjukvård trots att de är svårt sjuka. Allt detta trots att det faktiskt finns lediga IVA platser.
Det finns inga riktlinjer om karantän när man kommer till Sverige: både svenskar och medborgare från andra länder är välkomna utan några som helst åtgärder. Nu kommer till och med folk från andra EU länder till Sverige för man vill kunna göra det som inte längre går att göra i resten av världen: äta på restaurang, festa och vara ute så mycket man bara vill.

Det finns många olika åsikter om allt som pågår i Sverige just nu, men många av oss orkar inte hålla tyst längre. Vi kanske inte kan ändra kaoset just nu men vi tänker inte ge upp utan kamp och vi tänker absolut inte glömma detta när allt är över. Folk ska inte behöva dö bara för att vissa människor inte vill erkänna det som hela världen vet, och folk ska inte heller behöva dö bara för att folk inte orkar pausa sin lifestyle i några månader.
#savesweden

Adam Lundin på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Adam Lundin: Det är ingen hemlighet att Sveriges hantering av pandemin är unik i hela världen

  1. Anders Larsson

    Precis – ta ut din semester nu och sätt dig själv i karantän. Isolera dig själv. Det är att ta ansvar!

Kommentarer är stängda.