F! vill ge ensamkommande förtur till kommunala bostäder i Strömstad

| 27 april, 2020

Feministiskt initiativ sitter i några kommunfullmäktige men borde de få sitta i dem när de som i Strömstad framför idéer som att låta ensamkommande få en extra kötid i den kommunala bostadskön?
Och på det viset kunna söka boende ”på samma villkor som alla andra” till boende hos det kommunala bostadsbolaget Strömstadsbyggen som Feministiskt initiativs Marielle Alvdal uttrycker det. Det var under torsdagens kommunfullmäktigemöte som Marielle Alvdal lade fram förslaget.
Men då kan man fråga sig vilka det blir som kommer att lida för ett sådant förslag?

Blir det inte detsamma som om hon sagt att de skulle få förtur till boende för att det är så synd om dem?
Men hon tycker säkert det är synd om dem då de om de inte har boende och arbete ordnat så riskerar de att utvisas tillbaka dit de kom ifrån enligt de regler som gäller för gymnasielagen. Frågan har blivit aktualiserad eftersom boendet Crusellska där de nu bor på kommer att avvecklas vid årsskiftet. Och Marielle Alvdal får medhåll av diakonen Stefan Mortensen på Strömstads pastorat, som har hand om boendet.

Han säger till Strömstads tidning: “De här killarna behöver all hjälp de kan få för att etablera sig i kommunen.”
Strömstads kommunfullmäktige beslutade därefter att skicka vidare förslaget till kommunstyrelsen. Men vad Feministiskt Initiativs förslag i praktiken kommer att medföra det var inget som Marielle Alvda ville tala om. Hon ville inte tala om att de som ställt sig i bostadskön efter 2014 och 2016 i praktiken flyttas bak i kön och får svårare att få en bostad.

Hon berättar inte heller att hennes och F!:s förslag i praktiken innebär att dessa “ungdomar” får förtur i kommunens bostadskö. Men det är nog något F! talar tyst om.
Så nu återstår det om kommunstyrelsen vill gå F! till mötes eller de förkastar Marielle Alvdas förslag.
Man frågar sig om vad kommuninnevånarna säger om kommunstyrelsen låter en så viktig fråga gå igenom då F! endast hade stöd vid valet 2018 av 3,38 procent av kommuninnevånarna?
Det kan vara en sådan fråga som gör att kommunens ledare får svårt att få fortsatt förtroende vid nästa val.

https://nyheteridag.se/fi-vill-ge-ensamkommande-graddfil-i-bostadsko/

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “F! vill ge ensamkommande förtur till kommunala bostäder i Strömstad

 1. Göran

  “Feministiskt initiativ sitter i några kommunfullmäktige men borde de få sitta i dem när de som i Strömstad framför idéer som att låta ensamkommande få en extra kötid i den kommunala bostadskön?”

  Ja Göran W, det är det som är demokrati. Det är rätten att framföra de tokigaste idéer. Som denna.

  “Jag håller inte med om vad du säger, men jag är beredd att gå i döden för din rätt att säga det.” Ord som lagts i Voltaires mun men som istället enligt Wikipedia skall tillskrivas Evelyn Beatrice Hall.

  Så jag skulle med mitt liv försvara din rätt till ovanstående artikel.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *