Man i 25-årsåldern allvarligt skadad efter skjutning i hans hem i Vinslöv

| 28 april, 2020

Det trygga och säkra Sverige levererar nästan dagligen. Denna gången strax innan midnatt på måndagen i Vinslöv i Hässleholms kommun då polis och ambulans larmades till en adress i samhället. När polisen anlände fann de en 25-årig skottskadad man inne i villan där skjutningen ägt rum. Mannen fördes till Kristianstads sjukhus för vård. Enligt uppgifter från sjukhuset ska mannen vara allvarligt skadad. Men trots de allvarliga skadorna ska mannen ha lämnat en första version av händelsen efter att första patrullen kommit till villan.

Inre befäl vid polisen i Kristianstad John Sjöblom sade till P4: ”Målsägaren säger att han är inne i sitt hus när gärningsmannen helt enkelt bryter sig in i huset. De stöter på varandra i vardagsrummet och där blir målsägaren skjuten i benet. Efter det lämnar gärningsmannen villan och försvinner från platsen i en bil. Den skjutna mannen har sagt till polisen att det var en för honom okänd person som sköt honom. Han hävdar också att han inte har några fienden och han har ingen idé om vad det kan handla om.

Polisen spärrade av villan och har under natten genomfört en teknisk undersökning av platsen. De har även sökt ned hund i området. Och nu på morgonen hör de eventuella vittnen i området som kan ha sett eller hört något om händelsen. Polisen tror inte att det handlar om ett inbrott som gått snett, utan det handlar om något annat. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen för dådet. Efter att den tekniska undersökningen var klar nu på tisdagens morgontimmar så hävde polisen avspärrningarna.

Polisen säger att de vädjar till alla som kan ha relevant information om händelsen att ta kontakt med polisen via 114 14.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •