Tystnad ska råda. Coronastatistiken kommer inte längre redovisas.

| 28 april, 2020

Anders Tegnell pausar svensk insamling av coronadata: ”Risk att man skapar oro i befolkningen”, är hans förklaring. En förklaring som är lika väntad som den är förklarlig. Det är så här det rödgröna styret vill ha det. 

Kritiken om att Tegnell inte är någon riktig expert utan en  tillsatt politruk satt att rädda det som räddas kan – rödgröna politikers anseende, känns mer och mer som en lockande förklaring. En förklaring lika god som vilken annan i ett Sverige där makten agerar likt forna DDR: Statistiken ogillas så då måste statistiken tystas. 

Jag undrar bara när den svenska journalistkåren ska locka fram den ytterst ansvariga, Stefan Löfven?  

Handen på hjärtat, svenska journalister: Hur många följdfrågor fick Tegnell på meddelandet om att pausa statistiken? Inga. 

Jag fascineras av all tvärsäkerhet som frodas i Tegnells uttalanden om corona i Sverige, trots att det är uppenbart att varken han eller någon annan egentligen vet något om något. Men siffror är statiska och ren fakta, svåra att “prata” bort, men det förutsätter ju förstås att underlaget för uträkningen stämmer. 

Utan att på något sätt kunna leda det i bevis, är jag tämligen övertygad om att oron snarare ökar än minskar av det här tilltaget. Många tänker nog att nu är det riktigt åt skogen. 

I normala fall erbjuder man sina medborgare (som betalar bland annat Tegnells lön) information för att skapa förståelse och trygghet men Sverige är långt från normalt.

Låst artikel, tyvärr: 

https://www.svd.se/tegnell-pausar-svensk-insamling-av-coronadata


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Tystnad ska råda. Coronastatistiken kommer inte längre redovisas.

 1. ulf

  Fullständigt i linje med en socialistisk diktatur som Sverige.När verkligheten hotar de rödgrönas position så väljer man att helt enkelt sluta redovisa fakta! Att ingen inom opposition eller journalistkår kräver att fakta redovisas,lika andra länder,är ju fullkomligt skrämmande dårskap.Som vanligt skiter man i sin egen befolkning,det är häpnadsväckande avskyvärt.Försvinner viruset om man tystar verkligheten……nej nu skall Löfven och hans anhang försöka rida på smittspridning och dödsfall,det är skamligt men det bryr sig inte dessa förrädare om.Att ingen reagerar är ju helt vansinnigt !

 2. ulf

  Nu inser man att det är alldeles skrämmande höga dödstal iom att de inte redovisas.Det fattar väl alla normalbegåvade att S är rädda för att tappa det lyft man oförklarligt ( absolut fejkat ) fått i oplnionen.Ingen inom S bryr sig ett skit om vanliga svenskar,det är bara makt och ökad skatt som gäller.Då kan de fortsätta fylla på sin nya väljar bas med analfabeter och bidragstagare i en aldrig sinande ström.Oppositionen har kapitulerat helt och finns väl inte i detta mångkulturella dårhus och inferno med devisen Fortsätt skjut !

Kommentarer är stängda.