Varför rösta rött? Regeringen ljög om karensdagen

| 28 april, 2020

Vi slopar karensdagen. Det var regeringens besked i mars när corona tog fart. Men karensersättningen byttes mot en betydligt lägre ersättning. Något som regeringen mörkat i det längsta. Det skriver NWT på ledarplats.

Den slopade karensdagen, för att människor inte skulle gå till jobbet med sjukvårdssymptom, skulle gett den som valde att stanna hemma 80 procent av lönen. Men när det hela trädde i kraft, var ersättningen betydligt lägre, cirka 45 procent. Summan var också bestämd till 700 kronor per dag, vilket kan jämföras med cirka 1 200 – 1 300 för en genomsnittlig arbetstagare.

De nya reglerna presenterades heller inte vid någon pressträff utan via ett pressmeddelande som slank igenom utan större uppmärksamhet. Tvärtemot de stora åthävorna när beslutet först presenterades i mars, menar ledarskribenten.

– Finansministern och övriga representanter var föredömligt tydliga på pressträffen i början av mars. Regeringen slopar karensdagen och staten står för kostnaden. Det var allt. Hela poängen var att folk skulle tro att om de stannar hemma så kommer de att få 80 procent av sin lön även första dagen. Det var en lögn. Och Centerpartiet och Liberalerna är lika ansvariga för den lögnen som Miljöpartiet och Socialdemokraterna är. Eller tänker de hävda ännu en gång att de har blivit lurade av regeringen?”

fplus


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Varför rösta rött? Regeringen ljög om karensdagen

 1. ulf

  Ja,för att tro på vad en S regering och Löfven säger krävs det ett icke oansenligt mått av ren dumhet vilket många verkar besitta.Ju sämre det går ,och blir för svenskarna ,desto större förtroende ger vissa regeringen!! I ett friskt samhälle hade dessa rena clowner utan utbildning aldrig någonsin blivit valda .Valen har säkert varit manipulerade för att säkerställa vänster vänsterns majoritet och socialist diktatur.Annars består stora delar av befolkningen av rena idioter,bidragstagare och rödförblindade stackare utan egen tankeförmåga eller personligt ansvar.
  Häpnadsväckande nog reagerar man inte ens på Löfvens rena lögner utan tycker tydligen om att bli grundlurade senast avs karensdagen.??Svenskarna är nog inte så dumma som man tror ,de är bevisligen mycket dummare tyvärr ,och de som tror på en skojare som Löfven är det egentligen synd om ?Vakna Svenska Folk någongång innan landet helt raserats i rödgrön gröt.

Kommentarer är stängda.