INSÄNDARE. Ulf Göran Möller: Gör först din plikt, kräv sen din rätt

| 29 april, 2020

“Har man förlorat sitt arbete bör man inte bli ännu mer förnedrad. Det är oförskämt att föreslå att arbetslösa ska städa Sverige, skriver Mattei Marina, vice ordförande i Liberala ungdomsförbundet i västra Stockholm.”

Ingen kan så vitt jag vet tvinga dig att ta exempelvis städjobb eller bärplockningsjobb – men i så fall bör du inte heller ha rätt till något försörjningsstöd eller hyrespengar från soc.
Hur arbetslöshetskassorna ställer sig gällande deras utbetalningar, blandar jag mig inte i, så länge det inte handlar om skattebetalarnas pengar.

Vet att det finns exempelvis hundratusentals “nyanlända” som lever på bistånd och som är registrerade som arbetslösa. Även många svenskar är registrerade som arbetslösa – och vägrar i vissa fall jobba: Exempelvis kriminella, missbrukare eller “kulturarbetare” som anser sig för “fina” för att ta “enkla jobb”.

Tar de inte de jobb som erbjuds, bör de så klart förlora både försörjningsstöd och bostad.

Har varit för mycket “daltande” både med arbetsvägrande biståndstagare och grovt kriminella.

De snackar gärna om och utnyttjar sina “rättigheter” – men i deras situation, anser jag det är skyldigheterna myndigheterna bör sätta fokus på

Gör först din plikt, genom att exempelvis vara laglydig och bidra med skatteintäkter – kräv sen din rätt.

Ulf Göran Möller

Dagens Nyheter 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “INSÄNDARE. Ulf Göran Möller: Gör först din plikt, kräv sen din rätt

 1. ulf

  Hur kan Lövfen och hans knähundar se sig i spegeln med tanke på den utrensning av gamla svenska trotjänare som sker….Det enda som gäller för socialisterna är att hålla smittan vid liv till nästa valår så valet kan handla om hur Sverige reser sig ur den.Ren socialistisk ondska och cyniskt planerande för sveriges befolkning.Kanske kan Löfven,Eliasson och övriga i regeringen arbeta utan erforderlig skyddsutrustning en vecka i sjukvården för att visa sin ärliga medkänsla med dem som riskerar. sitt liv varje arbetspass.Detta är värre
  än nazistermas utrensningar för detta kan man undvika om viljan finns.Tycker ni lydpartier C L Och Mp att det smakar bra i samvetet ?

Kommentarer är stängda.