Om du väntar på att säkerställa att du gör rätt, vinner viruset

| 29 april, 2020

Smittspridning utan symptom om än i så liten skala, påverkar inte den svenska strategin, för att tala med Anders Tegnell som sagt ”att spelar inte jättestor roll för den svenska modellen”.

Spelar det verkligen ingen roll? En nyutkommen studie från Nature visar att smittspridning utan symptom föreligger i 44 procent av fallen. Jan Albert, professor KI, har sagt att det sannolikt är orsaken bakom att smittan fått fäste på äldreboenden i Stockholm.

Det finns andra liknande studier som i stort säger samma sak. Alltså har Tegnell och FHM vetat om denna möjliga smitväg men upprepat avfärdat den. Det har förmodligen lett till att intet ont anande ”friska” släktingar som besökt sina äldre burit med sig en smitta in. Släktingar som nu kämpar för sina liv eller redan lämnat oss.

Nästa problem som Tegnell, FHM, Stefan Löfven eller regeringen tar hänsyn till är att skolbarn kan smitta föräldrar. Samma sak där alltså. Barnen tvingas iväg till skolan, bär eventuellt på smitta utan att uppvisa symptom. En vecka senare insjuknar föräldern som i sin tur träffat andra med underliggande sjukdomar och så fortsätter det så här.

Att stänga skolor är en vanlig åtgärd för att förhindra smittspridning inom ett land, så är det inte i Sverige. När det borde handla om när har det handlat om inte alls.

Om det är meningen att FHM fortsatt är de som ska ansvara för oss 10 miljoner invånare borde de avkrävas större ansvar. De borde kliva ner från sina höga hästar och erkänna att de missbedömt och ovarsamt avfärdat relevant kritik.

Det budskapet kan inte nog betonas. För att så långt som möjligt klara den närmaste tidens svåra tid och hårda tryck på sjukvården har individen ett stort ansvar att inte gå till jobbet vid tecken på sjukdom men också att göra sig medveten om att man kan bära på smittan utan att ha några symptom. Men här behöver samhället och individen hjälp av staten. Man måste kunna vara hemma, hålla barnen hemma från skolan utan att hela ens liv ska raseras.

Stefan Löfven och regeringen borde ta större ansvar. Det är faktiskt deras ansvar att göra.

Det är något som felar med FHM, vad värre är att Löfven stödjer deras strategi. Så vad gör man? Som det är nu går det inte att lita på att pandemin och krisen sköts på det bästa sätt som är möjligt. Det är min bestämda åsikt.

https://www.expressen.se/…/varfor-blir-det-sa-ofta-fel-for…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 En tanke på “Om du väntar på att säkerställa att du gör rätt, vinner viruset

  1. ulf

    Det är underligt tyst från den vandrande myndighetskatastrofen Dan Eliasson och från den myndighet som skulle ha planer för sk ” samhällsskydd och beredskap ” MSB.Det fanns inte en enda ynka förberedelse på en kris av något slag är den enkla sanningen ! Men från såna här S märkta byråkrater där främsta merit är ett sossemärke på kragen kan ingen förvänta sig någon handlingskraft.Eliasson är väl körd även i denna myndighet och blir säkert fortsatt befordrad skyhögt över sin inkompetensnivå.Då är han ju likvärdig med Löfven …………Vilka skämt till befattningshavare ?? Vi har lika lite behov av MSB och andra vänstervridna myndigheter som av EU,noll förmåga och handlingskraft när det verkligen gäller,enbart tomt politikerprat och absolut noll handlingskraft.???

Kommentarer är stängda.