Annika Wallenskog, chefsekonom SKR: ”Det kommer att ta lång tid innan samhället är helt tillbaka på banan”

| 30 april, 2020

”Det kommer att ta lång tid innan samhället är helt tillbaka på banan”, säger Annika Wallenskog, chefsekonom SKR. Foto: Rickard L Eriksson

Tyvärr bakom betalvägg, men…

Det är väldigt, vääääldigt många som har påtalat länge att svensk ekonomi egentligen är en Potemkin-kuliss, där statens finanser ser hyfsade ut eftersom staten tryckt ut en hel mängd med kostnader på kommunerna.

Kostnader som kommunerna inte haft något medbestämmande över, exempelvis migrationen.

Fredrik Reinfeldt med finansminister Anders Borg påbörjade otyget med att redovisa statens ekonomiska mående som “BNP” snarare än det internationellt vedertagna “BNP/capita”, allt för att dölja verklighetens karga och bistra bild.

Magdalena Andersson har fortsatt att slå röda socialistiska dunster i ögonen på befolkningen, med uttalanden som “stark som en Tesla”.

Förr eller senare så kommer räkenskaperna timme, när den kroniskt underfinansierad välfärdssektorn till sist tvingas välja, när det inte längre går att genomföra fler försämringar (på PK säger man “omorganisation för att arbeta effektivare”), utan man tvingas skära bort delar av välfärden som helt enkelt inte går att underhålla.

Äldreomsorgen var ett av de sista områdena som lades till “Välfärden” och vi kan nu, klart och tydligt, se att just Äldreomsorgen är det välfärdsområde som fungerar sämst.

Att Sverige nu befinner sig i en pandemi har endast påskyndat en process som varit igång i minst 30 år.

Socialism. Ondska. Hela tiden.

×××× OBS! Socialister är : S, V, MP, C, L och M, vilket bevisats oupphörligen i de politiska beslut som fattats i Riksdagen.

Fortfarande osäkra är KD och SD, som har fattat politiska beslut som går emot den socialistiska ideologin, MEN de har även fattat beslut i enlighet med samma hemska ideologi.

Utvärdering pågår.

“SKR:s beräkning landar vid att skatteintäkterna i år växer med bara 0,9 procent.

Siffran ligger klart under såväl Ekonomistyrningsverkets som regeringens bedömningar hittills.

Räknat i kronor betyder den här prognosen 11 miljarder kronor mindre i intäkter än vad SKR beräknade i februari, före pandemiutbrottet.

Den nya beräkningen bygger också på att regeringen infriar ett skriftligt löfte om att kompensera kommuner och regioner för minskade skatteintäkter till följd av enskilda näringsidkares nya möjlighet att skjuta upp sin beskattning.”

Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •