Linn Didriksson: Ny lag ang brottet  ”mord” i sverige 2020. Nu kan INGEN dömas för mord i Sverige längre.

| 30 april, 2020

För att det ska räknas som ”mord” så måste dödandet vara noggrant planerat INNAN man begår mordet. Så du måste ha en färdig mordplan skriftligt eller berättat om mordplaner muntligt för någon. Så om du ”råkar” impulsmörda någon är det inte mord för du kan ju inte planera en plötslig impuls eller om du ”råkade” mörda någon. Saknas det en 50 sidors detaljerad mordmanual hur du exakt ska göra så är det inget planerat mord.

Mordet måste präglas av förslagenhet. Vad betyder då förslagenhet?

Synonymer till förslagenhet

 

 1. listlistighetslughetfinurlighetfyndighetklipskhetsmartnessbakslughetillfundighetillistighetillmarighetklurighet

Så det måste vara ett listigt planerat mord med finess ala Ted bundy seriemördare? Mördaren måste ha Hollywoodfilm-IQ och vara klipsk och slug. Har du lågt IQ och bara råkar avrättar någon eller skär av någons hals a la slakthus-splatter är det ju inte en ”föreslagenhet”.

Mordet ska syfta att främja eller dölja annan brottslighet. Så om du bara lustmördar så är det inget ”mord”. Du måste vilja dölja något annat brott du begått eller ska begå i framtiden. Typ du måste ha en dagbok där du skrivit ned alla brott du vill begå i framtiden och en data på alla brott som du begått som du inte åkt fast för som du vill dölja.

Mordet måste även inneburit svårt lidande för offret och mordet måste vara särskilt hänsynslös. Så då måste man långsamt tortera och lemlästa och massakera brottsoffret när man mördar. Att bara skjuta någon eller strypa någon eller dränka någon är ju inte så särskilt hänsynslöst eller?

Så har du inte en lång roman på hur du ska mörda någon PLUS att mordet måste vara listigt utförst PLUS att du måste dölja tidigare brott eller framtida brott som måste kunna bevisas PLUS att du måste mörda särskilt hänstnslöst så kan du INTE bli åtalad för mord i Sverige.

Hur vida brottsoffret blir mindre ”mördad” eller inte framgår inte av den nya lagen. Bara vi gör som vanligt…..BARA lägger fokus på förövaren……och skiter i brottsoffret så blir allt bra i sozzarnas Sverige.

””Lagändringen innebär att det i straffbestämmelsen om mord anges att det som skäl för livstids fängelse särskilt ska beaktas om gärningen föregåtts av noggrann planering, präglats av särskild förslagenhet, syftat till att främja eller dölja annan brottslighet, inneburit svårt lidande för offret eller annars varit särskilt hänsynslös. Syftet med lagändringen är att livstidsstraffet ska kunna komma i fråga i betydligt större utsträckning än tidigare.””

Ändring: Brottsbalken – Beslutsunderlag: Prop. 2018/19:138 Straffet för mord – SFS: 2019:805 – Ikraftträdande: 1 januari 2020

https://www.regeringen.se/artiklar/2019/12/nya-lagar-och-forordningar-mot-gangkriminalitet-fran-2020/

Linn Didriksson


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Linn Didriksson: Ny lag ang brottet  ”mord” i sverige 2020. Nu kan INGEN dömas för mord i Sverige längre.

 1. Anonym

  Skitsnack.. det handlar om stt lättare kunna döma till LIVSTID, inte att döma överhuvudtaget. du kan fortfsrande bli dömd för mord, meb ör det inte planerat är livstid mer osannolikt, döremot kam su ju få många år för det, ÄVEN om det skulle varit på impuls.

  “straffbestämmelsen om mord anges att det som SKÄL för LIVSTID FÄNGELSE särskilt ska beaktas om gärningen föregåtts av noggrann planering, präglats av särskild förslagenhet, syftat till att främja eller dölja annan brottslighet, inneburit svårt lidande för offret eller annars varit särskilt hänsynslös.”

  detta citat utesluter inte andra straff ?

 2. Sven

  Döda en människa kan bara bli döda en människa, det kan varken bli lite döda eller mycket döda, Har man tagit det steget så har man ingen rätt att någonsin vistas bland andra människor igen..
  .
  Sen är ju beslutet märkligt eftersom mycket baseras på ökad gängkriminalitet..
  Det var ju meningen att det skulle bli krafttag emot detta??
  .
  Nu blev det ju precis tvärtom..

  Mycket märkligt..

Kommentarer är stängda.