Malmö fortsätter att betala ut ekonomiskt stöd till illegala migranter

| 30 april, 2020

Malmö fortsätter att betala ut ekonomiskt stöd till illegala migranter. Tilltaget skadar förtroendet för den kommunala myndighetsutövningen.

Information från förvaltningsdirektören.

För den engagerade samhällsmedborgaren som mot förmodan råkar lusläsa dagordningen till arbetsmarknads- och socialnämndens sammanträde i Malmö som hålls på valborg är det lätt att missa vad den allra sista punkten bland mötets ärenden egentligen handlar om.

I sak rör det hur stora summor som Malmö kommun ger i ekonomiskt bistånd till personer som inte har tillstånd att vistas i Sverige – det vill säga illegala migranter eller så kallade papperslösa. Den senare beskrivningen är dock i sak inte sällan missvisande och direkt felaktig: Många av de så kallade papperslösa har det svart på vitt i myndighetsdokument att de inte har rätt att vistas i Sverige och att de måste lämna landet.

Det ekonomiska stödet delas ut till en kategori personer som inte har rätt att vistas i landet: De som har fått ett utvisningsbeslut, personer vars uppehållstillstånd har löpt ut eller återkallats, personer som aldrig har sökt tillstånd att vara i Sverige samt EU-medborgare och deras familjemedlemmar som saknar uppehållsrätt.

CSABA PERLENBERG

Läs i Kvp


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Malmö fortsätter att betala ut ekonomiskt stöd till illegala migranter

 1. ulf

  Ställ frågan till Sveriges i särklass sämsta statsminister Löfven och hans bjäbbande knähundar till regering hur i h e detta kan vara möjligt !
  Fullständigt ofattbart att dessa skall försörjas när vanliga svenska hederliga skattebetalare som har det svårt inte får ett skit hjälp.
  Se till och kasta ut alla som inte har rätt att vara i Sverige ! En ren självklarhet för de flesta med något förstånd i behåll. Dårarnas paradis utmärker sig igen.??

Kommentarer är stängda.