Regeringen diskuterar med matbutikskedjor om införande av ransonering i Sverige

| 30 april, 2020

Regeringen för en tät dialog med Ica, Coop, Hemköp och Willys för att se om Sverige måste börja med ransonering, rapporterar SvD Näringsliv.

Statssekreteraren Per Callenberg bekräftar att ransonering har diskuterats men att det ännu inte har behövts.

– Det finns lagstöd för det. Vi skulle kunna säga att varje medborgare bara får köpa två liter mjölk i veckan, säger han.

Callenberg påpekar att Sverige som importberoende land är sårbart om produktionen i Europa skulle falla. Geografiskt ligger då Sverige och Finland sist i kedjan, säger han.

Omni


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Regeringen diskuterar med matbutikskedjor om införande av ransonering i Sverige

 1. ulf

  ” Näringsdepartementet har kartlagt situationen och bedömer att frukt och grönsaker löper störst risk att ta slut. Detta på grund av svårigheten att få hit arbetskraft samtidigt som arbetslösa invånare i Sverige är ointresserade av denna typ av låglönejobb.

  – Vi måste hitta ett smörjmedel för att få arbetslösa i Sverige att ta jobben. Vi har sänkt kraven för a-kassan till tre månader. Räcker det för att fler ska ta jordbruksjobb? Det är sånt vi tittar på nu, säger Jennie Nilsson. ” citat från uttalande av landsbygdsministern.

  Det är möjligt att arbetslösa i sverige får vara ointresserade av dessa jobb men i en kris skall de inte heller ha någon ersättning om man nekar utföra anvisat jobb.Det är ett jä a daltande,ut och ta jobben annars noll i ersättning!!!! Fullständigt självklart ,det finns hundratusentals bidragsavlönade invandrare att tillgå,annars tack och adjö.Men då minskar ju S väljarbas förstås ! !

  1. Kristina

   Varför kan vara brist på mjölk och mjöl produkter. Varför inte stödja ägna böndär så vi för närra och tillräckligt ägna produkter .Skam att böjära från andra länder som har själv svart med.

 2. Mmm... Marabou

  Jag håller med om att alla bör tillföra något till samhället de lever i. Men om lönen inte går att leva på? Det är ju det som är problemet. Om lönen är för låg, då måste arbetaren fortfarande få ersättning av något slag för att kunna betala för boende, mat och övriga kostnader. Vi vill inte hamna i ett läge där företag utnyttjar staten på pengar genom att snåla med löner och tvinga arbetarna att ta bidrag.

  En del av lösningen är att sätta press på företagen, speciellt parasitiska mellanhänder (konsultbolag). Jag känner att sådana bolag suger blodet ur samhället utan att tillföra något av betydande värde.

Kommentarer är stängda.