Sverige – ett land på dekis och en skammens tid

| 30 april, 2020

Det är värre än så. Sverige bryter mot mänskliga rättigheter när de offrar äldre.

Det har nu gått 24 månader sedan Morgan Johansson deklarerade att skjutningarna minskade kraftigt i Sverige. Det uttalandet vill nog Johansson helst slippa bli påmind om. Antalet skjutningar i Sverige ökar nämligen, trots både stora satsningar mot gängvåldet och den pågående coronapandemin.

Arbetslösheten ökar och företag går i konkurs per minut i Sverige, men för Socialdemokraterna går det bra. Coronapandemin är rena skattkistan för dem. Spel på nätet är ett jätteproblem men det bryr sig inte S om, i vart fall inte på riktigt. På deras lotter kan folk få spela bort hur mycket pengar som helst. Dessutom kan man ju undra varför Socialdemokratiska lotter alltid(!) undantas från nya skatter, licenser och regleringar av spelbranschen? Coronaisolationen är en guldgruva för hycklande sossar som för sakens skull varnar för spelberoende. 

Coronakrisen finns mycket att ösa ur. Finansdepartementet ska enligt uppgifter presentera en ny nämnd som ska köpa in sig i svenska företag. Flera ledande ekonomer varnar för att regeringen utnyttjar coronakrisen för att ta över ägandet i näringslivet. Ja tyvärr, risken är överhängande att S utnyttjar krisen för att sko sig och sno åt sig mer makt, men handen på hjärtat: Är någon förvånad? A

https://www.fplus.se/s-hemliga-plan-att-ta-over-naringslivet/a/K3mQ1M

Även om Sverige är på dekis så det finns vissa områden som aldrig påverkas. Exempelvis det oförklarliga i att vissa vill bevilja en grupp ungdomar asyl – trots avsaknad av asylskäl. Varför ska vi främja asylsökare utan skyddsbehov? Den frågan får vi aldrig något svar på.

Svenska kyrkan jobbar oförtrutet vidare med det de gillar allra mest: flyktingar, migranter och illegala invandrare (så kallade papperslösa). Deras fixering vid de här grupperna är ingen hemlighet. Att värna de här grupperna ger mer godhetspoänger än något annat. Det är naturligtvis lätt att ömma för dessa människor: “Hur utsatta de är, hur svårt de har det och hur sårbara de är i kristider. Men alla människor har en fri vilja, det är inte minst kristendomen mycket tydlig med.” Oavsett orsak, och oavsett etnicitet, så är det olagligt både att uppehålla sig i Sverige utan tillstånd och att jobba svart. https://detgodasamhallet.com/2020/04/27/bitte-assarmo-kyrkorna-efterlyser-stodpaket-till-illegala-invandrare-som-jobbar-svart/

Sverige är på dekis. Våldtäkter och barnrån ökar. En annan brottskategori som ökade kraftigt var personrån, som ökade med 12 procent till 7 640 anmälda brott. Mest ökade personrån mot barn under 18 år, som ökade med 31 procent till 2 480 anmälda brott under 2019.https://nyheteridag.se/bra-valdtakter-och-barnran-okar/

Sverige är på dekis och det finns inte ett handhjärta som kan ändra på det. Effekterna av Corona kommer bli fruktansvärda och långvariga. Över 200 000 i Sverige kan bli långtidsarbetslösa.

Ett land på dekis och en skammens tid. Där är vi nu. Det är en skammens tid för många kommuner, landsting och riksdagspolitiker. Lägg där till även diverse tjänstemän på olika nivåer som inte agerat. Socialstyrelsen som inte kallat till presskonferenser när de sett att det brustit i beredskap, som inte krävt krafttag. Inga rutiner för hemtjänst äldreboende, ingen koll på vårdbehovet, ingen planering för att personal slits ut, ingen tanke på vad som händer när smittan sprids och IVA platserna redan är tagna. https://twitter.com/andreasnurbo/status/1254546865154150409

Något säkert svar på hur smittan nått landets äldreboenden finns ännu inte, och kommer sannolikt aldrig att presenteras. Lena Hallengren (S) säger att man inget kan veta. Analyser måste göras efteråt, när krisen är över. När det gäller den del som handlar om att skydda de allra sköraste ”de äldre, äldre” är hon dock självkritisk och menar att man har misslyckats. Har misslyckats? Ja det är verkligen att ta i underkant. 

Det är värre än så. Sverige bryter mot mänskliga rättigheter när de offra äldre. Den starka internationella kritik mot Sveriges strategi mot coronaviruset har stöd i de mänskliga rättigheterna som slår fast att alla människor har rätt till liv och hälsa, det skriver Katinka Svanberg, folkrättsforskare. 

Att experiment med flockimmunitet strider mot rätten till hälsa när staten inte bekämpar och behandlar en pandemi, torde stå bortom all tvivel. Till skillnad från jämförbara I-länder har regeringen avstått bindande åtgärder mot smittspridningen. När många liv offras på grund av regeringens och Folkhälsomyndighetens strategi, är det ett brott mot mänskliga rättigheter införda i svensk grundlag samt EU-fördraget och mot principen om mänsklig säkerhet.

https://www.gp.se/debatt/sverige-bryter-mot-mänskliga-rättigheter-när-de-offrar-de-äldre-1.27134941


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

19 tankar på “Sverige – ett land på dekis och en skammens tid

 1. Peter

  Det värsta för S och MP är ju att deras väljarbas i förorterna och Södermalm är värst drabbade.

  1. Peter

   Wow, vilka konstiga och dåligt skrivna artiklar. Vilka står egentligen bakom den här smörjan?. Det finns saker jag håller med om men med det konspirationsmässiga och amatörmässiga framförandet så kan jag tyvärr inte ta detta på allvar. Tomteverkstad!.

 2. Dan

  Det är egentligen absurt att folk köper hycklandet från politiker.Som en kvinnlig bekant sa till mej,nej men så illa kan det inte vara!!! . Nähänä måhända kan det det.

 3. Peter Karlsson

  Hej!
  Jag är en sann SD vän.
  Eran svans har vi ingen nytta av, hoppas ni behåller den för er själva.
  Skriva sådant trams.
  Läs på!

 4. Goeran Holmen

  Att Socialdemokraterna har fått stöd i Coronatider är skrämmande. De har ju gjort det mesta fel. Hade de inte haft riksdagen till hjälp av alla partier, så hade de inte fått så höga siffror. Skamligt är ju att de inte har sett till att vården fått hjälp och det innan Corona.

 5. LEIF

  Problemet är att ” Svensken” kommer ge upp tillslut. Vi är väldigt tåliga dock. Sossen offrar de äldre som byggt Sverige och fortsätter med importen av icke Asyl behöriga.. senaste månaden har 10 plan kommit från Iran..de går rätt in på Landvetter och är släkt med tidigare asyl godkända…men inga flyg kan hämta upp våra landsmän som är strandsatta.
  Svenska medelklassen kommer dö ut av ren utmattning..de rika hittar alltid möjligheter och den växande låginkomst klassen kommer prata Svenska med utländsk brytning och jobba extra som väg pirater för att överleva

 6. Erna Grime Grape

  Jag är skakad inuti mitt innersta hjärta och ryggmärg över hur man kallt pratar om flockimmunitet och fläta kurvor medan dom äldre dör och ingen ansvarig tar ansvar. Är det Sverige jag bor i? Trodde faktisk att Sverige var ett demokrati som dom andra nordiska länderna. Var är kanske det som gäller. Trodde också Sverige hadde rätt till liv och hälsa i sin värdegrund. Hadde är kanske det som gäller. Fryktelig skam. Mitt hjärte gråter for allt Sverige uppenbarligen har förlorat någonstans på vägen.
  Erna Grime Grape

 7. Bengt Alm

  Världens bästa sjukvård, men världens sämsta politiker

  Efter att nyligen varit inlagd på sjukhus har jag fått uppleva vilket enormt arbete som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor m.m. utför. De har en omänsklig arbetssituation.

  Stefan Löfven och regeringen sitter och tittar på när Folkhälsomyndigheten redogör för dagens dödssiffror. De betraktar utan att på något sätt ifrågasätta Anders Tegnells experiment med människor.

  Idag ligger dödstalen i Sverige på 231,3 döda per miljon, Norges på 38,8, Danmarks på 74,9 och Finlands på 36,1 (John Hopkins universitetet, SVT, 29 april). Man kan ifrågasätta dessa värden och de mätmetoder som används, men faktum kvarstår att dödstalen i Sverige är bland de klart största i hela världen och i princip alla prognoser som Folkhälsomyndigheten gör är felaktiga.

  Varför får Anders Tegnell fortsätta utföra detta experiment med svenska folket? Varför förespråkas inte samma metoder i Sverige som visat sig effektiva i många andra länder? Varför reagerar inte politiker och journalister? Ett stort antal forskare, både i Sverige och runt om i världen, har reagerat och anser att det är märkligt att Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten får spela med människors liv utan att någon ifrågasätter det.

  Anders Tegnell utför ett experiment i stor skala, med effekten att framförallt äldre människor offras. Men Tegnells experiment kostar inte bara människoliv. Även de ekonomiska konsekvenserna och kostnaderna, för både individen och staten, är redan nu ofantliga.

  När ska statsministern och regeringen reagera och inse att detta inte kan få fortgå?

  Slutligen borde det exempelvis uppföras en minnestavla utanför regeringsbyggnaden, med namn och ålder på alla döda, som en påminnelse om detta experiment.

 8. Danne Berg

  Sverige och världen skulle börjat förbereda bygga upp redan 2010 när desa virus slog till första gången. Det här är följden av att man påstår att man neutral och krig är osannolik i Sverige och drar ner på försvar och kris hantering. Alla förknippar krig med vapen och bomber när det det innebär så mycket mer. Sen smittade är överpresenterande utlandsfödda om man bortser äldreboenden villket är en katastrofal kan inte förstå att socialismen går upp i mättningar när dom ligger bakom hur Sverige har utvecklats senaste 35 åren dragit ner på allt som heter förberedd.

 9. Maj-Lena Skagerlund

  Jag rekommenderar alla bekanta att inte bry sig om vad
  ” projektsanning ” skriver .
  Det var länge sedan jag upptäckte att organisationen är lika vederhäftig som VOF , det vill säga Vetenskap Och Forskning . Det vill säga inte alls .
  Projektsannings ” sanning ” håller samma klass som VOF:s ” vetenskap ” . Det vill säga urusel .
  Trist att svensken blivit en bidragstagare . Nej , jag talar inte om pengar . Jag talar om åsikter .
  De som läser ert material , prenumererar på nyhetsbrev från VOF och röstar på SD , har slutat tänka själva – och tänk vad FÖRBANNAT JOBBIGT det är att kolla
  uppgifter !
  OM svensken fortfarande kunde tänka själv och inte urskillningslöst girigt sög i sig vad smörja som helst , och OM svensken inte var så förbannat lat , skulle både projektsanning , VOF , SD och en del andra organisationer få lägga ner .
  Nå , jag gillar att TÄNKA SJÄLV , VARA KRITISK och KOLLA UPP SAKER . Och jag gör mitt bästa för att ruska liv i så många svenskar som jag bara kan .

  1. Madeleine Lilja Rönnquist

   Hej Maj-Lena!
   Så bra att du gör ditt bästa för att väcka upp svenskarna att bli mer självkritiska. Det hedrar verkligen. Det gör jag också och jag hoppas att mina texter leder fram till att man bildar sig egen uppfattning om det ämne jag skriver. Man behöver verkligen inte hålla med mig, tvärtom, ett kritiskt tänkande och självreflektion är viktigt. ProjektSanning är en slags nyhetssajt som delar en bredd av nyheter; allt från MSM, insändare, till akademiker och såklart helt vanliga medborgare som har en lust i att uttrycka sig i skrift. På det sättet utgör vi ett tvärsnitt på vad Sverige för tillfället är intresserade av och diskuterar. Vill man läsa forskning finns det alltså att tillgå i PS, vill man läsa om politik finns det också, och vill man höra blandade röster är det bara att scrolla runt på sidan. Det gör mig dock besviken att du är så snar i din analys om vilken politisk tillhörighet vi har eller riktar oss mot. Det är symptomatiskt för någon som just inte bryr sig om att reflektera djupare kring vad denne läser. Så trots att du vill väcka “svensken” faller du i egen grop. Men det är inte helt ovanligt. PS riktar sig till svenska medborgare som vill läsa blandade nyheter om i stort sett allt. Det är vår utgångspunkt och ingen annan. Med vänlig hälsning, Madeleine Lilja Rönnqvist, grundare av ProjektSanning (PS).

 10. Maj-Lena Skagerlund

  Och herregud !
  Ni kunde väl i alla fall lära er lite om syftning och syntax innan ni skriver publikt .
  Mycket förtroendeingivande med svenskar som inte kan prata svenska , som skriver skit om utlänningar .
  Ser inte så bra ut eller hur ?

 11. Kenneth

  Allt har sin tid, j är inte socialdemokrat, kommer aldrig att bli. Alla partier är rösttjuvar. Läs historia, Sverige har varit Skitar sen den dag vi sluta kriga.

 12. Carl den 12

  Maj-Lena, man blir bra nyfiken på var du bor någonstans i Sverige ???
  Önskar att du kunde lägga fram mer konkret fakta som du uppenbarligen uteblir att dela med oss om din personliga sanning !!!

  Calle ser dig som ett troll tills motsatsen bevisas !!!
  PS Jag bor och Göteborg, så mig lurar du inte så lätt?

 13. Kent Grängstedt

  Vilken kvalificerad och outbildad smörja man kan vräka ur sig PÅ en sida som kallar sig för “PROJEKT SANNING SVERGE”.
  HÖG tid för mer parten som skiver här att läsa på och lära dig förstå orden respekt, ödmjukhet och framför allt ärlighet.
  Det är hög tid för er pessimister ,bakåtsträvare och “fake news ” anhängare att visa hur ni skall förändra och se till att den stora massan skall få det SÅ mycket bättre med er “politik”!!?? Ser ju inte ett spår av något konstruktivt från er.
  Är också förbluffande att ni inte tagit över makten trots att ni haft övervägande majoritet!!!!!???
  Ren och skär sabbotages propaganda är vad det är, söndra och sabbotera är er mål.
  Gudskelov börjar fler och fler läsa igenom er missnöje!!!
  En överväldigande majoritet stöder Sveriges regering när det väl är kris, finns något tryggt att luta sig emot. Tom över 50% av SD,arna röstade för regeringen, verkligen talande.
  Tid för resten att vakna upp.!!!
  Kent Grängstedt.

 14. Carl den 12

  Tänk att vi som skriver här lever i samma samhälle och på samma planet, med har så olika bild av verkligheten ???

  Calle önskar hälsa att ni som stöttar regeringen i det ni uppenbart tycker att dessa gör så bra ifrån sig, att bara fortsätta med det.
  Det har ju inte gått så bra hittills, beroende vilket samhälle du önskar lämna över till barnen, framtida medborgare.
  Själv har jag inga barn, vilket jag prisar gud för?
  Men, jag har nära och kära, familj och släkt som har barn och därför gör jag allt för att kunna se dom i ögonen, att jag gjorde vad jag kunde för att påverka.
  Och jag är ju mindre sårbar utan barn, då det sätts press på oss som står för det fria ordet.
  Ni har ju verkligen inget att frukta och vara oroliga över.
  För vi som stödjer PS är ju bara så allmänt vilsna och behöver någonstans att skriva av oss, så det är ju bara att nonchalera och fortsätta rösta på och vara PK i sin vardag.
  Men, sänd gärna oss mer kärlek i dina inlägg nästa gång, det behöver även vi förtappade i ditt trygga Sverige………
  PS Och vi har alla vår personliga uppfattning om vad Sanningen och förr eller sedan så kommer verkligen i kapp den som bluffar.
  Och det gäller alla(politiker, PS, dig och mig)!!!
  Så det är bara att sitta lugnt och fint i båten och vänta tills dom fula fiskarna flyter upp till ytan?

Kommentarer är stängda.