Coronakrisen i siffor

Drygt 42 400 personer varslades om uppsägning under mars. Det är en historiskt hög siffra som överstiger de senaste två topparna under 90-talskrisen och finanskrisen. Veckostatistiken visar att över 62 000 personer varslats om uppsägning mellan den 1 mars och 24 april. 27/4 2020

Coronautbrottet har orsakat stort mänskligt lidande och medfört mycket allvarliga ekonomiska konsekvenser. Krisen avtecknar sig nu tydligt i flera indikatorer såsom varsel, inköpschefsindex och anställningsplaner. Klicka på länkarna i Ekonomi för att läsa mer om varje indikator.

Läs i Ekonomifakta


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •