INSÄNDARE. Lotta Högrelius: Jag tappar verkligen hoppet när jag i svart på vitt ser hur okunskapen om hur Sverige fungerar blomstrar

Uppmanar alla som vill förstå hur Sverige mår att läsa på SVT s Facebook. Då menar jag kommentarsfälten.

Vi har vuxna röstberättigade människor i mängder som gång på gång har tusen åsikter om hur förträffligt landet sköts men när man skrapar på ytan så kommer de fram att de inte ens har basala kunskaper om hur det fungerar.

De tror kommunerna står helt fria från staten och att kommunalt självstyre gör att regeringens politik inte påverkar på kommunal nivå. De tror att regeringens politik inte påverkar sjukvården för den styrs av regionerna. De tror att regeringen står helt utan ansvar för att kommunernas ekonomi är så usel att besparingar har försämrat äldreomsorgen.

Hur sjutton kan det ha blivit så illa?

Varför förstår de inte något så simpelt som om man tar hit 1 miljon nya invånare men inte ger sjukvården resurser motsvarande denna ökning av patienter så blir det sämre? Om man har en tårta med 8 bitar och vi får 20 gäster… Får vi inte smalare tårtbitar då? Eller tror de att tårtbitarna fortfarande är rejäla och några blir utan?

Regeringen dumpade kostnaderna för den stora asylinvandringen på kommunerna. Dessa människor som inte arbetar ökar inte skatteintäkterna utan tillför istället kostnader för t ex socialbidrag, skola, tolkkostnader osv. Vissa verksamheter drabbas av besparingar då och äldreomsorgen är en av dessa. Omsorgen ska vara densamma men kosta mindre och då börjar åtstramningarna på personal som är den största posten. Timanställda unga kostar mindre än äldre och utbildade med erfarenhet.

Jag tappar verkligen hoppet när jag i svart på vitt ser hur okunskapen om hur Sverige fungerar blomstrar. De förstår inte ens det basala I hur Sverige fungerar men de har en jädra massa åsikter. Fakta är lögn och påhitt om det kan skada S. För det är här de samlas…. Valboskapen. De som dyrkar S och uppenbarligen köper deras lögner.

Det lönar sig för S att skolan är dålig för då vinner de röster. Klart som korvspad! Outbildade människor köper deras lögner utan ett uns av tvivel och det är detta som är Sveriges framtid.

Gud hjälpe oss.

Lotta Högrelius


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •