Stefan Lövens första maj-tal var en förolämpning mot dig, mig och hela Sverige

Ja, vad ska man säga annat än att det positiva med Stefan Löfvens tal var att det hölls digitalt och att Första maj tåget blev inställt. Då slapp vi alla antisemitiska kampsånger.

Å andra sidan var hans tal en förolämpning. Sverige har nämligen en statsminster som gärna talar klyschor utifrån manus men som gång på gång tackar nej till tuffa utfrågningar. Någonstans har det bestämts att han ska ”skyddas” från kritiska journalister och från folket. Mellan 2017 och 2020 har Löfven låtit sig intervjuas vid sammanlagt tre tillfällen. Nej, bandade intervjuer ska det vara där han full kontroll och får stå emotsagd. Inte ens nu under Coronaviruset framfart syns han knappats till.

För en gammal socialdemokrat som jag själv (är av förståeliga skäl inte det längre) var hans tal en förolämpning även på annat sätt. En gång i tiden var S arbetarens parti. Dessa har dock Löfven för länge sedan övergivit. Med Löfven har S glömt sina arbetare, tryggheten, jobben och gemenskapen och hur viktigt det är bygga tilliten mellan människor i samhället. Makten, mångkultur och globalisering är det viktiga.

Socialdemokraterna har bytt skepnad. Den politiska kompassen som visade vägen mot trygghet och sammanhållning finns inte längre. I stället för att satsa på att skapa trygghet i välfärden , istället för att stå upp för det svenska arbetare byggt upp, har S med Löfven anammat en politik som formas lite vart efter vinden blåser. Det vill säga, den vind rödgröna aktivister rör upp med sina orimliga krav. Konsekvenserna av det upplever vi alla, även om alla långt ifrån erkänner dem. Vi har en social, kulturell och ekonomisk dekadens vi inte upplevt i modern tid.

Någon kanske invänder att Stefan Löfven minsann tar ansvar och visst låter sig intervjuas. Om det förra säger jag bara nej om det senare, javisst syns han på presskonferenser men det är faktiskt inte riktigt samma sak.

Stefan Löfven duckar undan sin egen sin politik. Det är väl därför han håller bandade tal och låter lämplig journalist föra ut hans ”budskap” när det så behövs.

Det är inte svårt att förstå varför Stefan Löfven skyddas. Han är ansiktet utåt för svammel, plattityder och konstiga förklaringar om varför våldet och våldtäkterna ökar. Herre jisses, han har skyllt på allt från knarkande rika ungdomar till dåliga arbetsvillkor för kvinnor när våld och våldtäkter ska förklaras. Löfven måste därför till varje pris hållas borta från kritiska frågor som sänds live. I synnerhet måste man se till han undviker fördjupande intervjuer, där hans dokumenterade svårigheter att formulera sig klart avslöjas. Kalla det ”Operation skydda Löfven”, om ni vill, jag kallar det Stasi.

Och det fungerar. Väljarna köper strategin. Opinionssiffrorna för Stefan Löfven ökar ju tystare han är, och ju fler bandade tal han håller. Lite som Annie Lööf som stiger i opinionen nu medan hon är mammaledig.

Jag förstår inte hur väljarna kan vara så okritiska och ställa så låga krav på en statsminster. Ta bara Corona som nu skördat så många offer. Om de blir fler, kommer väljarna fortsätta ha förtroende för Löfven? Förmodligen.

Som gammal Socialdemokraterna sörjer jag mitt gamla parti. Den svenska strategin, som egentligen kan stavas – socialdemokratisk – oavsett om det handlar om arbetarna, välfärden, våldet, ekonomin eller Corona, är alltid densamma: Krama livet ur väljarna och pressa folket tills de sonika ger upp och ger efter. Vem orkar hela tiden att vara i opposition? Därmed kan Löfven fortsätta betala den dyra notan för sin ansvarslösa politik, inte minst migrationspolitiken. Det är såklart provocerande men kanske framför allt ett monumentalt svek. Mot alla svenska medborgare.

Vi borde aldrig acceptera det Stefan Löfven och hans regering håller på med. För varje dag ökar problemen och decennierna det kommer ta att reda upp allt. Ändå fortsätter det.

Att det kan fortgå beror också på den politiska oppositionen. Liksom Löfven, gör de symboliska uttalanden om hans oduglighet, om hur de minsann är redo att byta ut honom. Påpekar hur Löfven med hjälp av etablissemanget skapat en onåbar elit. Sedan blir det inte så mycket mer. Löfven sitter kvar genom skandal efter skandal och kan fortsätta hålla bandade tal.

Svensk politik tycks ha glömt folket. Den gräsrotsrörelse vi faktiskt kan vara. De talar endast med varandra och slänger då och då ut lite kött till ett splittrat och oroat folk. Att det pågår en kamp mellan rödgröna och högern tillhör det politiska spelet, likväl att medierna stöttar och hjälper till. Problemet är att medierna i hög grad är rödgröna. Folket förses med färdiga åsikter. Och har de andra, ja då kliver medierna fram och skriver artiklar om hur osolidariskt det är att tycka något annat.

Det som pågår nu saknar motstycke. Tunga politiska journalister lallar med makten och oppositionen står still. Det finns en väldigt stark irritation bland folket, både riktad mot Stefan Löfven och oppositionen. Man har nästan gett upp hoppet om att svensk politik ska bli normal igen och att Löfven ska tvingas sluta upp med sina bandade tal och med att handplocka dem som kritiskt granska hans politik.

Som sagt, Stefan Löfvens första maj-tal var en förolämpning. Han är en feg regeringschef som väljer hur han och hans politik ska granskas. Ett bättre Sverige och en bättre svensk politik växer inte fram genom bandade tal och kontrollerad media. Det leder endast till ett Nytt och odemokratiskt Sverige.

Madeleine Lilja Rönnquist


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Stefan Lövens första maj-tal var en förolämpning mot dig, mig och hela Sverige

 1. Carl den 12

  Åh, vad jag saknar?Göran.

  Calle som verkligen uppskattade att Persson sa rätt ut vad han tyckte.
  Sedan är ingen politisk ledare perfekt, men Göran var en riktig ledare, vågade ta konflikter och hade hjärtefrågor♥
  För mig kan Sverige lika väl vara utan “ledare” om mannen på bilden, ska föreställa högst ansvarig.

 2. Dan Astrom

  Svenska folket vill ha honom, alltså vill man ha tjuvar, banditer, våldtäcktsmän, bilbrännare och böneutrop. Det är oxå vad dom fått, håll till godo…

 3. Carl den 12

  ?Göran, kom tillbaka……………………………………………?

 4. Carl den 12

  PS Ni skulle inte kunna tänka er att foga in någon bild ifrån erat arkiv på Göran Persson ???

  Calle tror att det skulle betyda mycket för oss som saknar Göran denna Gigant och som var Sveriges sista riktiga ledare?
  Herr Persson var sig själv och under hans tid vid makten så hade inte PK-Viruset haft en chans att sprida sig och gegga och smutsa ner Sveriges politik, så man inte vet längre vad som är rött, blått, grönt mm.
  Nu är ju allt bara en kloakvaskande illaluktande brun göja bortom all kontroll.

Kommentarer är stängda.