Sverige samlar nytt ekonomiskt stöd till UNRWA – trots skandaler och stödet till terrorister

Jordaniens utrikesminister Ayman Safadi och Sveriges utrikesminister Ann Linde stod nyligen värdar för att möte som skulle generera stöd till UNRWA. Foto: Hadi Mizban/AP/TT, Pontus Lundahl/TT

FN:s organ för palestinska flyktingar, UNRWA, har nyligen skakats av en stor korruptionsskandal och kritiseras återkommande för att utnyttjas för antisemitism och våld mot Israel.

Men utrikesminister Ann Linde (S) driver nu på för att samla stöd och pengar till UNRWA.

Nyligen stod Ann Linde tillsammans med Jordaniens utrikesminister Ayman Safadi som värdar för ett digitalt, strategiskt möte på ministernivå i syfte att hitta vägar för att ”stödja UNRWA ekonomiskt och politiskt”, skriver Linde på Twitter.

Deltagarna ”utforskade vägar för att bistå” UNRWA och för att ”expandera dess donationsbas och finansieringsmöjligheterna”, som det heter i en skrivelse som publicerats på regeringens webbplats.

Att Sverige på nytt ställt sig i spetsen för att samla in pengar till UNRWA ska ses i ljuset av avslöjandet förra året att dess förre toppchef tillsammans med sin älskarinna flugit business class över världen, med stöd av bland annat svenska skattemedel.

Världen Idag


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •