Tino Sanandaji: FHM erkänner nu dödstal på 10-20.000, och vi får kanske gradvis vänja oss vid ännu högre tal.

Media har dragit igång en komisk kampanj om hur alla hyllar Sverige. Igår (läs onsdag) hade Expressen rubrik ”Här hyllar WHO Sveriges strategi mot corona” samt för variationens skull rubrik ”Här hyllar Trump den svenska corona-strategin”.

Både är missvisande. WHOs svar var tvärtom att såga flockimmunintet, svensk press klippte bort det mesta och tog bara med en diplomatisk artighet som berömde frivillig distansering. Vad gäller Trump får ni lista ut det själva.

Media ser sin roll att agera cheerleaders som hejar på staten, och ger den skeva bilden att omvärlden är på väg att snart ge Sverige rätt anyday now. Tvärtom kommer mer forskning om hög dödlighet, även FHM erkänner nu dödstal på 10-20.000, och vi får kanske gradvis vänja oss vid ännu högre tal.

Det är INTE huvudsakligen personer som skulle dött om några månader, en myt som sprids för att bortförklara. En brittisk studie visade att de som dör i snitt förlorar 11-13 år.

Många luras av att de som dör är sjuka, men missar att det mesta är milda folksjukdomar såsom högt blodtryck. En svensk 80-åring har nära tio år kvar, trots att 90 procent har minst en folksjukdom. Många känslokalla hobbysociopater som delar fejknews att Coronaoffers liv inte är värt att rädda har själv folksjukdomar, och fattar inte implikationen för sig själva.

Till sist borde fler ifrågasätta bortförklaring att strategin är rätt och enda problem var isolerade misstag om äldreboenden. Enligt FHM bodde ”en tredjedel” av döda på äldreboenden, om vi tar bort denna tredjedel har Sverige ändå dubbelt så många döda som Danmark, Norge och Finland sammanlagd.

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •