Det finns en socialdemokrat som imponerar

Hon heter Maria Hind Alias. Hon är rapp, skarp och definitivt inte rädd för att säga det hon tycker, även om det går mot partilinjen. Fler socialdemokrater borde vara som hon.

Så här skrev hon igår på twitter:

”Jag är socialdemokrat. Jag är en vänsterkvinna. Jag skriver här det jag tycker och ibland tänker. Jag har åsikter, dom är inte statiska, åsikter kan förändras. Får jag bra argument som jag inte tidigare har tänkt på så kan jag ändra och omvärdera en åsikt. Jag finner—>”

”—> det som en styrka. Har jag varit snabb med att döma någon och inser det – så ber jag om ursäkt. Jag finner även det som en styrka.
Jag har sett och upplevt så mycket skit. Mer än vad någon levande behöver uppleva under en livstid. Det har å ena sidan format mig som person —>”

”—> men även skadat mig. Jag arbetar varje dag med mig själv, och tror att det är ett livslångt arbete, jag kommer aldrig bli klar.
Vad ville jag ha sagt med allt detta?
Ja, jag är vänster och sosse. Men det kommer aldrig vara en orsak till att jag håller tillbaka med vad jag—>”

”tycker, även om det inte är partilinjens, eller det som förväntas av mig som kvinna, vänster och invandrad. Vet ni varför? Vi flydde från ett land där man inte fick yttra sig fritt, man var tvungen att tänka på varje ord man ville säga om regimen -speciellt i kritiska ordalag.—>”

”—> Jag tänker aldrig låta mig tystas, aldrig -yttrandefriheten och demokratin är viktig. Provoceras vissa av detta? Ja.
Verkar jag vara en svikare för vänstern? Jag hoppas inte det, men ibland. Så, klar nu- ta hand om er (Och har ni orkat läsa allt så är jag sjukt imponerad?)”

https://twitter.com/mariahindal…/status/1257405316855201792…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp