Johan Westerholm: Jag har varit officer jag med

Har haft en minst sagt intressant konversation på kvällskvisten med Försvarsutbildarnas generalsekreterare som menade att Försvarsutbildarna tagit illa vid sig för mitt avslöjande om Ibn Rushd kopplingar till Muslimska brödraskapet som en av dess nätverksorganisationer.

Han hade det dåliga omdömet att försöka topprida mig med sin erfarenhet från bl.a Afghanistan och att han minsann varit officer i många år.

Ja. Jag har varit officer jag med. Slutade mina dagar innan jag sade upp mig som chef för Underrättelse- och Säkerhetscentralen vid MKO.

Och har sedan dess kuskat runt i Mellanöstern i andra roller sedan dess. Många möten, förhandlingar och rådgivningar har det blivit med åren.

Är nog en av få svenskar som samma år fick julkort och inbjudan till årsdag från Hezbollah och Israel. Samtidigt.

Mötet med Hezbollah var nog det konstigaste jag varit på. Och värd en historia för sig självt.

Ja, jag har även träffat några av Muslimska brödraskapets ledare. Bland annat dess libanesiska överhuvud från Tripoli i Libanon. Av honom fick jag inget julkort skall sägas.

Av lätt insedda skäl.

Och jag var en av de första svenskarna som fick förmånen att sitta i ett längre möte med Nadia Murad, den yazidiska flickan som överlevde IS. Och sedan fick Nobels fredspris.

Som sagt spännande med en generalsekreterare för Försvarsutbildarna som så uppenbart är stressad och har det dåliga omdömet att försöka topprida mig.

Framför allt när han retat upp mig med svepande anklagelser att mina avslöjanden om islamismen i Sverige saknar saklig grund.

Och nu är jag som sagt uppretad. Och känner doften av blod…..

Johan Westerholm på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •