Lokalpolitiker från M, KD, S, C, L, V och MP: “Nej, utvisa inte de ensamkommande”. Kräver nu att man ska göra om gymnasielagen

I en artikel skriver de:

”Som kommunpolitiker vill vi skörda frukterna av våra investeringar och tycker därför det vore mycket olyckligt om detta tilläts ske. Vi har utbildat ungdomarna till att bli skattebetalare i ett land med en demografi som gör att vi borde glädjas över alla ungdomar som flyttar hit.”

Det är samtidigt ledsamt. För det är en välfärdslögn som tvingar in människor i ett hörn. Om du inte håller med om de ensamkommandes lidande är du omänsklig och fientlig. Om du säger att vi måste ta hand om välfärden, pensionärer, sjukvården etc. innan vi kan strössla bidrag, klassas du som rasist. Egentligen är ingen av de som värnar välfärden och samhällets resurser något av de, tvärtom de lever i den verklighet där resurser saknas.

Nåväl. För att ensamkommande skulle få stanna kvar i Sverige, trots att de saknade formella skyddsskäl, tillkom den så kallade gymnasieamnestin. Genom den skulle de bli ansvarstagande samhällsmedborgare.

Men det blev precis som många befarade. Hittills är det några få som uppnått kraven om fast anställning. Majoriteten har överhuvudtaget lyckas göra klart sina studier inom den tid som är satt. Och trots att vi kan dra slutsatsen att med Corona kommer det inte bli lättare att uppfyllda ställda krav, utnyttjas just Corona som skäl för att göra om gymnasieamnestin.

Man vill exempelvis slopa kravet om anställning. Det rimmar illa med kommunpolitiker som pratar om investeringar och att de utbildat ungdomarna till att bli skattebetalare. Jag säger inte att alla skulle ställas utanför arbetsmarknaden men att lejonparten kommer hamna där. De blir istället bidragstagare försörjda av andra. Har vi råd med det? Ja, det anser artikelförfattarna.

Kommunerna är de som har det yttersta ansvaret för ensamkommande. Och hur kommunerna har det vet vi.

Tino Sanandji har förtjänstfullt skrivit om lögnerna bakom luftslottet ensamkommande. Jag avslutar med ett citat från ett av hans inlägg i debatten om ensamkommande. På Facebook skrev han:

”Ja, Sverige byggdes på och rätt, men demoleras idag av skam och oheder. Statsministern lurar folk att deras skatter går till välfärden men stora delar på bidrag till nyanlända. För att LO-arbetare inte ska fatta hur de plundras vilseleds de med klassretorik om högern och ord som försörjning och plikt. Uppfyller statsministern sin plikt till Sverige när han tar pengar som skulle gått till vård och pensioner på bidrag och lurar i allmänheten att nyanlända är i arbete efter 4.5 år?” Läs hela texten här: http://projektsanning.com/…/tino-sanandji-om-ni-gissade-at…/

Det är samma sak med kommunpolitiker som nu säger att kraven på de ensamkommande är för höga. Och att gymnasielagen är omodern och därför skapar problem för de ensamkommande. Hur kan en lag på så kort bli omodern? Kraven vara för höga? Lagen utformades på ett sådant sätt att ensamkommande inte skulle hamna i bidragsfällan och belasta välfärden. Låt oss komma ihåg att de inte har asylskäl.

Socialdemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna nämner ofta att de ska vara ordning och reda i migrationspolitiken. Tyvärr ser vi ständigt hur detsamma upprepas. Aktivism, krav och oreda ända in i kaklet. Eller rättare sagt, tills man fått som man vill.

När man skriver att man tycker att det är dags för regering och riksdag att visa en pragmatisk inställning och se till att lagen gör det den var tänkt att göra; nämligen att ge en plats i vårt land för de ungdomar som studerat här. Om ingenting görs riskerar många färdigutbildade ungdomar att få sina utvisningsbeslut under året, säger man i princip detsamma som innan gymnasielagen såg dagens ljus.

Det finns ände på detta. Det tar aldrig slut. Och vi vet redan svaret. Regeringen kommer ge vika och förmodligen oppositionen likaså.

https://www.aftonbladet.se/…/nej-utvisa-inte-de-ensamkomman…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 En tanke på “Lokalpolitiker från M, KD, S, C, L, V och MP: “Nej, utvisa inte de ensamkommande”. Kräver nu att man ska göra om gymnasielagen

 1. Carl den 12

  Det vore hög tid att det kom till en omfattande folkomröstning ang invandringen.

  1: Önskar vi ta emot fler JA eller NEJ !!!

  2: Ska kriminella invandrare få stanna kvar JA eller NEJ !!!

  3: Önskar att skattepengar går till vård, äldre och barnomsorg, skola istället för invandrare JA eller NEJ !!!

  Calle är bra förbannat satans trött på ren svenska, på er invandrare till “springpojkar” som gör livet för unga som äldre kvinnor till en mardröm, man ska ta sig igenom när man går eller färdas kollektivt i Göteborg.
  Är kroniskt sjuk och får ingen sjukskrivning eller förtidspension pga FörsämringsKassans hårdare regler.
  Och dom nya svenskarna som tagit över Göteborg påminner en vecka ut och vecka in, sedan några år tillbaka om hur värnlös man är som kvinna som bara önskar få ta sig till arbetet oskadd.
  Trött på att bli taffsad på, stoppad, förföljd och springa till och från vagnen som ett byte och alla dessa hånflin och kommentarer.
  PS Och jag ser att det är inte bara min trygghet det handlar om, utan även bla yngre som blir trakasserade som man måste ha koll på.
  Ni, som inte ser, hör och har 0 empati, är det inte dags att vakna och visa att det här tolererar vi inte oavsett hur nu ni värderar människors olika värde ???
  Sedan kan ni välja och kackla om rasist, nazist, fascist, SD:are och gud vet allt ni tar till när era argument tar slut !!!
  Jag kallar det ren och skär Ondska !!!

Kommentarer är stängda.