Förskola i Åryd totalförstörd efter trolig mordbrand

| 6 maj, 2020

Strax efter klockan 20 under tisdagskvällen larmades räddningstjänsten i Åryd i Växjö kommun ut till en brand. Det var en förskola som stod i ljusan låga och räddningstjänsten kunde se långt innan de var framme en kraftig rökpelare över nejden. När de sen kom fram så kunde de konstatera att det var en fullt utvecklad brand, att det var en totalskada på fastigheten. Som tur var fanns ingen spridningsrisk för branden då den låg långt från skog och andra byggnader.

Räddningstjänsten räknade med att de hade många timmars släckningsarbete framför sig och att de inte skulle kunna lämna platsen förrän långt efter midnatt. Vad som orsakat branden är ännu inte känt men polisen som var på plats har trots detta upprättat en anmälan om mordbrand i ärendet. Och en kriminalteknisk undersökning ska genomföras så snart brandresterna har svalnat så mycket att det går att arbeta för kriminalteknikerna på platsen. Enligt uppgift ska ingen person ha skadats vid branden.

https://svt.se/nyheter/lokalt/smaland/forskola-i-aryd-totalforstord-av-brand
https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-brand-i-vaxjo-skola/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •