Vi behöver hjälp utifrån – våra äldre dör! Låt oss rädda liv!

Den svenska sjukvården är belastad på grund av Covid-19, men hur är det med vården utanför sjukhusen? Det har läkaren Jon Tallinger, eller Dr Whistleblower, som han också kallas pratat om under flera veckor.

För att avlasta sjukvården ska husläkare ta över vården av våra äldre. För att klara det har husläkarna fått en så kallad ”crash course” i palliativ vård, vilket innebär en instruktionsvideo om att ge morfin.

Är att ge morfin att ge vård? Det kan knappats vara eftersom vården som ges inte är livräddande syrgasbehandling utan tvärtom morfin som skyndar på döden. Morfin lugnar också ned ångestfyllda patienter samt gör att man andas mindre och får mer syrebrist. Livräddande, inte så mycket. 

Tusentals liv skulle alltså kunna räddas om coronasjuka personer på våra äldreboenden gavs syrgasbehandling. Det menar läkaren Jon Tallinger som i en omtalad video säger att äldre dör just på grund av de får fel behandling. se den här: https://www.youtube.com/watch?v=2aGXr-q7YU0&feature=youtu.be 

Den här instruktionsvideo, som är framställd av Region Stockholm i samarbetet med Palliativt kunskapscentrum, har fått stor spridning på nätet, liksom en intervju där Jon Tallinger intervjuas av RAIR där han berättar om det här.

Precis som Jon Tallinger mår jag illa när jag hör det han berättar i videon. Vi står mitt i en humanitär katastrof där Folkhälsomyndigheten, Stefan Löfven och regeringen upprepat sagt att den grupp vi måste skydda mest är våra äldre. (Se länk längst ned i inlägget)

Palliativt kunskapscentrum tillbakavisar kritiken och hävdar att fokus ligger på symtomlindring och på psykosocialt och existentiellt stöd. Det är svar jag inte ger mycket för. Varför ens skicka ut en video med dessa instruktioner? Läkare i Sverige är väl medvetna om hur de ska behandla patienter i livets slutskede. https://www.varldenidag.se/nyheter/lakare-kraver-syrgas-till-aldre-tusentals-kan-raddas/reptef!RiOMC34kix73L7Xe5TSgYQ/?fbclid=IwAR2oK1EocQo92DJGcTwugybSHc3l7l6Dpd2YrERtfoEMmGJwdFKc0dIa8BQ

Imorgon intervjuar jag Jon Tallinger för en uppföljande artikel. Om det är några särskilda frågor ni anser bör ställas, skriv dem i tråden så lovar jag att ta upp dem med Tallinger. https://lakartidningen.se/opinion/debatt/2020/03/vem-ar-ar-inte-eller-borde-inte-fa-vara-medlem-av-lakarkaren/?fbclid=IwAR0XwfbRftzXb_2K7NnMDQ-ci0uFxhh7HYoMT7NOB8PFOe_C5wMBdQv2NTk

Samtidigt passar jag på att vända mig till dig, Stefan Löfven. Vad har du att säga om det Tallinger berättar? Du ryter ifrån angående den så kallade infodemi som följer i kölvattnet av corona. Kommer du ryta ifrån om att våra äldre inte får livsuppehållande vård också? Du har själv sagt att Sverige misslyckats skydda våra äldre. Anser du verkligen att vi gör allt vi kan för att rädda våra äldre som insjuknar i Corona? Husläkarna arbetar dygnet runt, anhöriga mister sina anhöriga och svenska medborgare står vid sidan av och håller andan. Låt läkare som Tallinger rädda de liv som kan räddas.  

https://www.youtube.com/watch?v=CFcYTO-jK_o&fbclid=IwAR14NFzQo0_DKyBeKXzmV4MsdAhQyle9_O1aS5L0beFHoMhGO20_ESFGV04


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

5 tankar på “Vi behöver hjälp utifrån – våra äldre dör! Låt oss rädda liv!

 1. muhammed

  Du frågar Stefan Löfven. Han förstår nog inte ens frågan.

  Svar
 2. Carl den 12

  Eller hur !
  Frågan är för avancerad och det går prestige i att erkänna för folket att regeringen ihop med sina sk experter har misslyckats igen.

  Calle undrar om och när Sverige har varit i toppform som blixtens pojkar och agerat rätt och riktigt ang akuta krislägen🤔???

  Svar
 3. kurt

  skatt tabell måste ändras, höger politiska budskapet växer fram, om det ska vara så, så vill jag betala mindre skatt

  Svar
 4. rolf johansen

  Eldre kvevas , blir gitt morfin som gjør det svårt at andas, mens Tallinger prøver desperat och øke antall “views” på sin kanal. Smertelig å se på mens all kritik av dette “regime” blir svartmalat och gjort “konflikt-søkande” i beste DDR stil. Dette er mord på eldre satt i system , med rutiner och hjulpet av mangel på skydd.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *