För tredje gången på kort tid brinner det i en skolbyggnad i Lund

| 8 maj, 2020

För tredje gången på kort tid så brinner det skolbyggnader i Lund. Denna gången var det en byggnad vid Palettskolan, en mindre byggnad som fanns mellan två av skolans huvudbyggnader som brann under natten mot fredagen. Enligt räddningstjänstens inre befäl i Lind så var det nära att denna brand spridit sig till övriga skolbyggnader. Som tur var nu så sprack bara några rutor på de övriga fastigheterna till följd av branden. Ingen person uppges ha blivit skadad i branden.

Polisen har dock upprättat en anmälan om mordbrand även efter denna branden. De har också spärrat av brandplatsen i väntan på att polisens tekniker ska undersöka den. I nuläget finns ingen misstänkt för denna branden heller.
Man frågar sig vad det ör för folk som sätter eld på skolor och när bränderna ska ta slut?
Är det skolungdomar som är skoltrötta som gör det eller är det någon vuxen pyroman som är i farten?
Man tycker dock att polisen efter tre mordbränder på kort tid borde ha något svar på dessa frågor, men så verkar inte vara fallet.

https://www.expressen.se/kvallsposten/brand-i-skolbyggnad-i-lund/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •