Stackars barn och föräldrar

Förtvivlade föräldrar över hela Göteborg riktar skarp kritik mot höstens skolval. Elever placeras på skolor de inte valt – med lång resväg som följd – och hundratals har redan överklagat.

”– Det här slår helt galet, det är ett fullständigt haveri, säger föräldern Fredrik Färm. Vi tänkte att det måste ha blivit fel. Av 22 elever var vår son ensam om att skickas till Gårdsten. Alla andra hamnade i Klareberg, säger Fredrik Färm.”

Och visst är många arga. En pappa skriver på twitter att han och hans familj har drabbats av samma sak. De sökte skola till deras dotter. Då fick de veta att man prioriterar asylsökandes val i första hand och deras önskan i sista hand. ”Härligt att betala skatt och veta att man kommer i sista hand! Dra åt helvete vänstern och sosseriet! Ni har inget med arbetarklassen att göra, ryter han arg ifrån.

Vad vinner man på att rycka upp barn från sin trygga närmiljö? Ja förhoppningen är att barnen ska lösa integrationsproblemen.

Det är orsaken bakom valet att se till att om antalet ansökningar på den önskade skolenheten överskrider tillgången gör man urvalet enligt en förutbestämd prioriteringsordning, där kriterierna i tur och ordning utgår från följande:

1. Om eleven är nyanländ

2. Har syskon på skolan

3. Avstånd mellan hem och skola

4. Om så krävs – lottning

Jag är evigt tacksam för att mina barn är äldre och inte kommer att drabbas av detta, men jag tycker verkligen synd om alla som omfattas av denna idioti. I hur många år ska Sverige köra på den här dödsdömda integrationslinjen, som uppenbart inte kommer fungera därför att den är tvingande och fråntar föräldrar/barn friheten att välja framtid? Ja det återstår att se.

Jag tror dock att föräldrars vilja i att vilja ge sina barn det bästa de kan är starkare än politikens önskan om att deras barn ska lösa de problem svensk politik ställt till med.

https://www.gp.se/…/massiv-kritik-mot-skolvalet-i-g%C3%B6te…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

1 En tanke på “Stackars barn och föräldrar

Kommentarer är stängda.