EXKLUSIVT. Samtal med läkaren Jon Tallinger om Covid-19 och Sveriges pågående Senicide

De äldre offras idag i Sverige genom flockimmunitet och Senicide enligt Jon Tallinger.

ProjektSanning ringde upp läkaren Jon Tallinger eller Dr Whistleblower, som han också kallas, för ett samtal om Sverige och Covid-19.

Jon Tallinger börjar med att beskriva den stora belastning han lever med idag. Han arbetar 21 timmar per dygn men säger att det bara är att jobba på: “Jag vill rädda så många liv jag kan, det var därför jag utbildade mig till läkare”. Han pratar länge om det fina stöd han får från sin familj och om hur han offrat något viktigt, sin anonymitet för att öppet och ärligt prata om vad det egentligen Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell vill uppnå i kampen mot Covid-19.

Om du får beskriva den svenska strategin hur skulle du beskriva den? Kalla det inte för strategi säger Jon. Det finns ingen strategi. Det är en bluff. Jag ska berätta precis vad det handlar om. Det handlar om flockimmunitet och om Senicide (”is the killing of the elderly or their abandonment to death”). De två hör samman.

Det man utgår från, fortsätter Jon, är teorin om att uppnå flockimmunitet. Metoden är oprövad och har aldrig tidigare använts utan är helt hållet en vetenskaplig teori för att förstå och beskriva vaccinationstäckning. Det vill säga hur många måste vi vaccinera för att uppnå en hög flockimmunitet, 60-80 eller 90 procent av befolkningen. Det är alltså en vetenskaplig term som används praktiskt vid vaccinering för att uppnå flockimmunitet. Det är därför det är så viktigt att så många som möjligt vaccinerar sig och förstår att det är en solidarisk handling.

Får på Nya Zeeland.

Metoden har aldrig använts som strategi för att bekämpa ett dödligt virus likt de somt löper amok här och nu. Ett annat sätt att beskriva det på, säger Jon är att prata om det. Om man bor på Nya Zeeland och har 50 000 får som blir virussmittade då frågar bonden veterinären hur lång tid det kommer ta innan flocken uppnår immunitet. Det tar ca tio veckor och tio procent av flocken kommer att dö, svarar veterinären. Det är alltså ett praktiskt sätt att prata om det som händer i naturen, det vill säga, om ingen gör något. I ett naturligt tillstånd är det ju så att de svaga dör medan de starka överlever: The survival of fittest.

Medan jag lyssnar på Jon tänker jag bara på en sak, att Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell medvetet leker rysk roulette med människors liv. Det är så mycket av myndighetens och Tegnellsagerande som förklaras av det Jon berättar. Varför inte äldreboenden har tillgång till skyddskläder, munskydd, syrgasbehandling, respiratorer eller ens testar personalen. Om man vill uppnå flockimmunitet måste svaga dö och starka överleva.

Som jämförelse nämner Jon att vi, alltså du och jag, har flockimmunitet mot digerdöden eftersom de som dog var svaga medan de som överlevde hade ett immunsystem som gjorde att de överlevde farsoten.

Digerdöden, var en zoonotisk pandemisk sjukdom under medeltiden som i genomsnitt dödade var tredje person i Europa och i stort sett alla som smittats.

Digerdöden sorterade ut de individer som hade ett starkt försvar mot digerdöden. Det handlar återigen om the survival of the fittest. 

Frågan är alltså om inte FHM/Tegnell kalkylerar med att ett visst antal måste dö. Det innebär att man inte har någon aning om hur många som måste dö eller hur länge Covid-19  kommer pågå. Digerdöden tog år att uppnå immunitet för.  Covid-19 kan alltså rulla runt i populationen år för år och mutera varmed tidigare immunitet inte hjälper. Vi kanske inte uppnår flockimmunitet förrän om hundra år. Frågan är om inte FHM, Tegnell och deras agerande är ett lika stort hot mot våra äldre och andra riskgrupper som viruset är? 

Jon är väldigt bestämd med att det inte finns en medveten strategi att låta människor dö och att vi måste sluta upp med att kalla det för det. Vad det handlar om menar Jon är att låta naturen ha sin gång. Är det orsaken bakom att Tegnell säger att munskydd inte hjälper kan man undra?

Sköterskor med munskydd vårdar flicka under Spanska Sjukan. Mellan åren 1918-1920 avled motsvarade 3–6 procent av världsbefolkningen i pandemin.

Med stor inlevelse nämner Jon ytterligare ett exempel. En jämförelse med med spanska sjukan. På den tiden visste man inte vad ett virus var. Man visste bara att man andades in något och att man dog men man var inte dummare än att man förstod att smittan fanns i luften/andedräkten och att munskydd hjälpte. I vissa stater i USA fanns under här tiden en lag om att använda munskydd. De staten som använde munskydd klarade sig bättre än de stater som gjorde som vi i Sverige gör, det vill säga ingenting, säger Jon. Dödligheten var avsevärt högre i de stater man inte införde munskydd.

Nu vet man att Corona är ett virus som har droppsmitta, man vet allt och ändå fortsätter Tegnell framhärdaatt munskydd är farligt att använda. Ja det är klart det är farligt att använda för det förhindrar ju att smittan sprids och då kan man aldrig uppnå målet: decimera befolkningen för att uppnå flockimmunitet, säger Jon till mig i samtalet.

Magdalena Andersson, Lena Hallengren och Stefan Löfven. Delar av vår regering som förespråkar flockimmunitet.

Det är lika chockerande som det är befriande att höra Jon berätta. Det är just detta många tänker och ställer frågor kring. Frågor som trycks med ord som konspirationer. En intressant passage i samtalet är då Jon berättar om att SVT´s Uppdrag Granskning håller på med ett projekt där de vill ha anonyma vittnen och när jag hör av mig dit, säger Jon, så vill de inte ha med mig att göra. Och när hundra människor tipsar om mig, vill de ändå inte ha något med mig att göra. De har bestämt sig för att granska makten på ett selektivt sätt, det vill säga, de vill undvika verkligheten. Den verklighet jag pratar om tillägger Jon. Han kallar det för kognitiv dissonans: Om någon gör dig en tjänst, så börjar den personen gilla dig. Det kallas för Benjamin Franklin-effekten och fungerar tyvärr också tvärtom. Om du gör något dumt åt en person så är risken stor för att du fortsätter med det beteendet beträffande personen i fråga. Benjamin Franklin-effekten är också tillämplig vid Löfvens stigande popularitet.

Jon är bestämd. Vi ska inte tänka flockimmunitet. Det Jon vill är att rädda så många liv som möjligt. Det är därför jag utbildade mig till läkare, säger han. Sverige har ingen strategi. Vad det handlar om är senicide, att överge äldre så att de dör. Det är vad som händer. Har man alltså gått så långt att man i akt och mening vill bli av med en samhällsbelastning? Ja när jag pratar med Jon säger han att det är precis vad det handlar om.

Jag frågar Jon om han tror att man kan få FHM och Tegnell att ge vika? Absolut, ja säger han. Det finns en möjlighet, vi kan ge syrgas åt alla som behöver det. Hur snabbt skulle det kunna bli en verklighet undrar jag, inom två veckor svarar han och tillägger att  då har vi en beredskap när Corona kommer nästa gång. Mer om det kommer i en uppföljande artikel.

Madeleine Lilja Rönnquist och medskribent Jan Ove Malmgren

Senicide på wikipedia


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet.

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

5 tankar på “EXKLUSIVT. Samtal med läkaren Jon Tallinger om Covid-19 och Sveriges pågående Senicide

 1. Anders Ekman

  Vad hände med “alla människors lika värde”?
  I Sverige är 50 plussare totalt ointressanta för samhället

  Svar
 2. Willy Pettersson

  Jag har också reflekterat på hur behändigt det måste vara med en sådan “strategi” för att frigöra sig från en så kostnadskrävande belastning som inproduktiva pensionärer.
  Att det är så förvånar mej inte ett dugg. Finns inget heligt för dessa herrar.
  // Willy Pettersson Umeå

  Svar
  1. Jeanna Qvarnström

   Så har jag tänkt sedan jultid då man började förstå allvaret och att något var på tok, Tegnell kändes inte som närvarande. Det har tidigare, under flera år, ibland skrivits om hur besvärande det ska bli med alla pensionerade 40 -talister, som är många till antalet. Hur ska de försörjas via pensionssystemet? Det är ju fiffigt att kalla detta för naturens gång, så slipper man tala fakta. Nästan så man börjar undra om FHM och Tegnell tror på jordens (läs: de äldres) oundvikliga undergång och gav upp från första början.
   Det låter som att vi kan dö tryggt i sällskap med många andra …Inte lika tragiskt med fler döda än
   med en, som tycks lättare att sörja.

   Svar
 3. Eszter Dobcsanyi

  Det finns oändlig vetenskaplig material om varför vetenskapsvärlden inte rekommenderar metoden med flockimmunitet: = Det kostar extrem mycket och onödiga död! Det är vetenskapligt bevisad att man inte skall välja den metod! Det är ytterligare oseriös att svenskarna vill bevisa att 40% smittad räcker för flockimmunitet (oseriös)… Oändlig artiklar finns om att det behövs minst 60%. Skrämmande: 10 % smittningsstatus i Stockholm krävde 3000 dödsfall. Hur många kommer att dö tills vi når till 60% smittstatus? Tegnell så att vi kommer att nå till 60% förra veckan…när vi kalkulerade 10% …
  Det betyder att man få lita, man skulle böra lita på världens medicinsk literatur!!! Man måste fundera, varför inte gör det FHM och staten då? Det är antingen extrem dilettantism eller skrämmande, oetisk och olaglig planering… Hela världen ( förutom oss) är upptagna med att “köpa tid” på alla pris!: eftersom intensiv insatser pågår både i behandlings- och vaccinationsfråga!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *