Johan Westerholm: SvD avslöjande återaktualiserar obesvarade frågor i Nyamko Sabunis historia

Nyamko Sabuni. © Kjell Nilsson Mäki

Svenska Dagbladets avslöjande om Nyamko Sabunis utomparlamentariska kontakter och relationer återaktualiserar de frågetecken som aldrig rätades ut under hennes kandidatur till partiledarposten i Liberalerna.

Uppgifterna i SvD att Nyamko Sabuni skulle ha tagit till sig färdiga politiska koncept levererade av företaget Nordic PA är ingenting som direkt förvånar. Det kommer som en naturlig effekt av hur sårbara små partier är för utomparlamentarisk påverkan. Partier utan en bred och framför allt aktiv medlemsbas riskerar i jakten på frågor att positionera sig i eller fånga bli lågt hängande frukter för särintressen av olika slag. Och det som skett, om det skulle visa sig vara riktigt är ett gott exempel på just utomparlamentarisk påverkan. Ingenting olagligt eller ens klandervärt i juridisk mening men inte alltid det som väljare eller ens de egna medlemmarna förväntar sig.

Johan Westerholm

Läs mer på Ledarsidorna


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS