MOHAMED OMAR: Du kan själv göra den kultur du vill ha

“Efter så kallad ”genuskritik” plockar skattefinansierade SVT bort ett avsnitt av Alfons Åberg från Bolibompa-appen. Det kränkta pk-folket tillåts alltså diktera vad som ska visas på en medieplattform som vi alla betalar för.

Alfons Åberg-avsnittet handlar om hur Alfons blir retad för att han har en tjejkompis. Budskapet är inte att tjejer och killar inte ska leka, utan att killarna gör fel som retar Alfons. Men de kränkta står helt enkelt inte ut med att verkligheten skildras. I verkligheten är det inte en självklarhet att killar leker med tjejer i samma utsträckning som de leker med andra killar. Det var inte det normala när mina föräldrar var barn, inte när jag var barn och inte heller för mina barn idag. Har den fullständiga könsblindheten i relationen mellan barn varit det normala i någon kultur under någon tid? Upplys mig i så fall.”

Mohamed Omar

Läs i Det Goda Samhället


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •