Misstagen – därför dör vi

| 12 maj, 2020

Det handlar inte om misstag, det handlar om en medveten handling om att överge gamla och sjuka intill döden. Men låt oss för sakens skull kalla det för misstag. 

Ett “misstag” som ingen vill erkänna är att FHM, regeringen och Anders Tegnell tog ett beslut om att den enda vägen att vinna över viruset var att uppnå flockimmunitet. Ett påstående som Tegnell både har erkänt och backat ifrån. 

Som Jon Tallinger och jag själv påtalat, för att uppnå flockimmunitet måste människor dö. Man har valt att spela ett högt spel med människors liv, som lett till tusentals onödiga dödsfall. Det är inte frågan om, de har gjort det. 

Vilka är dessa människor som uppenbart saknar empati och medmänsklighet? Jo, samma politiker som som i alla andra sammanhang kräver empati och medmänsklighet. Det som pågår nu är kriminellt. 

Den 10 maj hade 3 225 personer i Sverige rapporterats döda i covid-19. Det är fler än i Norge, Danmark, Finland och Island tillsammans – både i absoluta tal och i relation till befolkningsmängd. Fundera på det och tänk sedan på den så kallade “svenska strategin” – en omskrivning för att överge äldre och svaga intill döden. 

Jag ställer frågan igen: När ska våra makthavare samtala med Jon Tallinger? Han är inte bara medveten om vad som händer, utan har också en lösning för hur man ska kunna administrera syrgas till äldreborden, sjukhem ja var helst de behövs. Han idé skulle också ge oss ett beredskapslager för eventuellt kommande virusutbrott. 

Så här skriver Erik van der Heeg på Facebook: 

Förre statsepidemiologen Johan Giesecke om antalet smittade i Stockholm:

17 april (samtal med brittiska UnHeard): “Antikroppstester kommer visa att över 50 procent av stockholmarna har haft viruset”.

21 april (samtal SVT:s Morginstudion): “500.000 till 600.000 stockholmare har haft viruset” (dvs 30 procent).

3 maj (samtal i SR:s Godmorgon Världen): “25 procent har haft sjukdomen i Stockholm”.

11 maj (mailsvar till Expressen på frågan vad Giesecke bygger sina antaganden på gällande antalet smittade i Stockholm: “Vi släpper det här”.

Expressen

Erik van der Heeg på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: