Björn Karlsson (SD): Det är dags att prioritera alla de som hjälp till att bygga upp vårt land

Statsminister Stefan Löfven på besök på ett äldreboende 2018.

Våra äldre drabbas mycket hårt av Coronas framfart. Jag blir så otroligt ledsen när man läser om alla de fruktansvärda öden som drabbar den sjuke och deras anhöriga. Vårdpersonalen inom sjukvården och äldreomsorgen sliter och kämpar med bristfällig utrustning. I olika kommuner och regioner så är resurserna helt olika och rutiner för skyddsutrustning också olika.
Dels pga beslut och dels på bristfällig utrustning.

Den allmänna sjukvården ska fungera trots allt. Att allt går hyfsat bra beror på vår hjältemodiga personal som gör heroiska insatser gång på gång, dygn efter dygn. De gör så gott de kan och även dom får lida när de ser hur illa de äldre har det med sjukdomen. Vårt land drabbas extremt hårt och det slår ohyggligt hårt mot våra farmor/farfar och mormor/morfar. Så många som förlorar sina kära familjemedlemmar alldeles för tidigt.

Den här strategin som regeringen har med sina rådgivare ger mig riktigt kalla kårar längs ryggraden och dessutom gör mig väldigt…ja rent av fly förbannad.
Man får allvarliga tankar för i vår kommun och även inom rikspolitiken har man vid flertal tillfällen oroat sig för en allt åldrande befolkning som gör att skatteunderlaget minskar kraftig. I vår kommun redovisas det som ”krokodilgapet” dvs den ökande åldrande befolkningen och det minskande skatteunderlaget. Man menar helt enkelt att det är ett bekymmer att allt fler lever längre och det ökar kostnaderna.
Visst är det ohyggligt resonemang när man nu ser hur Corona slår med vårt lands unika taktik mot Corona.

Jag påstår ingenting, men det som händer våra äldre är fruktansvärt.
De som på olika sätt medverkar till vårt lands välfärd vi hade en gång i tiden.
Vi måste få ett stopp på smittspridningen, våra äldre och alla drabbade måste få bästa möjliga sjukvård. Det finns absolut inget annat.
Gällande ekonomin så måste politiken ändras radikalt. Det håller inte att spä på kostnaderna och arbetslösheten med regeringens frikostiga politik.

Det är sedan länge dags att prioritera alla de som hjälp till att bygga upp vårt land. De om några förtjänar en värdig ålderdom där man ses som en tillgång, där man får bästa möjliga hjälp och vård. Allt annat är oacceptabelt.

Björn Karlsson (SD)


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •