Hatet från journalister är graverande

Jens Liljestrand ”lackar ur på det äckliga hatet mot nyhetsmedier …” Han hänvisar till en tråd i hans flöde där läsare ifrågasätter journalisters ”granskning” där det funnits uppenbara intressekonflikter. Han skriver att de genom det ”blottar er illvilja, avundsjuka, okunskap om vad som krävs för att bli en duktig reporter.” För det anser Jens att läsarna ska ”dra till Ungern om ni inte gillar fria medier. Eller swisha nån gaphals så mår ni bättre.”

Det Jens syftar på är historien om Annie Reuterskiöld vars sambo Jakob Ohlsson som passande nog konkurrerar på lobbyistmarknaden. Det var Svenska Dagbladet som skrällde till med en artikel som visade hur Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni är sammanflätad med pr-konsulter och näringslivet. Vad läsarna inte fick veta var att Svenska Dagbladets reporter är sambo med en konsult med tunga uppdrag och kopplingar inom arbetarrörelsen och Socialdemokraterna.

Vad Jens aldrig förstår är att mycket av grävjournalistiken handlar om att springa maktens ärenden. Det har vi sett hända otaliga gånger. Sedan har andra delar av grävjournalistiken fått ta hänsyn till intressekonflikter. Karin Hubinette fick ju lämna Agenda när hennes syster Hillevi Engström blev minister 2010. Men det nämner inte Jens eller ens upprör sig över. Det är bara ett av flera exempel. https://dagensopinion.se/…/svd-reporter-bakom-nyamko-sabun…/

När Jens bokstavligen ber läsarna att dra åt helvete, helst till Ungern, som för honom är ett passande land för de läsare som inte håller med honom. Håller man inte med är man odemokratiskt, fascist rent av. Han idiotförklarar såväl läsare som de journalister/skribenter som ger och tar emot donationer. Donationer som inte, tillskillnad från den tvångsskattefinansierade presstödsjournalistiken, är tvångsfinansierade.

Jag tror att det är det som retar Jens allra mest, att fler och fler väljer att stötta alternativa medier/skribenter.

Det borde vara så enkelt att Jens förstod att respekt och hederlighet som journalist förtjänar man. Om man istället driver en politisk agenda, ljuger och kastar skit på läsarkåren är det som att spotta snus i motvind. Även om det sannolikt gillas av en liten klick läsare i den kuvös Jens vänder er till.

https://twitter.com/jensliljest…/status/1260236672366792705…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “Hatet från journalister är graverande

 1. Anders

  Har på senare år sett hur så kallade journalist och kulturpersonligheter degenererats .
  De är en allvarlig fara för demokratin .

 2. ulf

  Ungern verkar ju ha ordning och reda i sitt land och kompetent ledning så kan inte vara nåt sämre alternativ än dårskapens hemvist Sverige,tvärtom 👍🏻👍🏻

Kommentarer är stängda.